LIFESTYLE

Ποια είναι η 36χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός που θα γίνει γυναίκα του πρίγκηπα Χάρι

Όσα τα χαρίσματα -όμορφη, νέα, δυναμική, κοσμογυρισμένη, έμπειρη, ενδιαφέρουσα-, τόσα τα ψεγάδια που κάποιος κακοπροαίρετος μπορεί να προσάψει στην Μέγκαν Μαρκλ, την οσονούπω νέα ένοικο των βρετανικών ανακτόρων. Η Μέγκαν Μαρκλ, ηθοποιός και blogger, για την ακρίβεια πρώην ηθοποιός και πρώην blogger είναι τρία χρόνια μεγαλύτερη από τον πρίγκιπα Χάρι -των οποίων οι αρραβώνες ανακοινώθηκαν επισήμως σήμερα- είναι ένα κορίτσι του κόσμου, μιγάδα Αμερικανή, με δικό της κοινό, επιτυχίες και κυρίως προσωπική ζωή πριν από τον Χάρι.   
Με λίγα λόγια συγκεντρώνει μια σειρά χαρακτηριστικών, τα οποία κατά το παρελθόν «έκαψαν» και «έκοψαν» από το Παλάτι αρκετές κοπέλες που σχετίστηκαν με γαλαζοαίματους. Θυμάται κανείς τους αγώνες προπαγάνδας -κυριολεκτικά- για την παρθενία και την αριστοκρατική καταγωγή της αδικοχαμένης Λαίδης Νταϊάνα και εύκολα καταλαβαίνει γιατί μία μερίδα των Βρετανών αντιδρά με την επισημοποίηση του δεσμού του Χάρι με αυτή τη γυναίκα.   Όμως, τόσο η ηθοποιός όσο και ο πρίγκιπας Χάρι φαίνεται ότι έχουν βάλει σκοπό να φέρουν νέα ήθη στο Παλάτι, πιο σύγχρονα, λιγότερα πιεστικά προς τους ανθρώπους που το κατοικούν και δεμένα με το αυστηρό πρωτόκολλο, τόσο, όσο δεν θα καταστρέφουν ζωές και σχέσεις. Σε αυτό φαίνεται πως βοηθά και το υπόβαθρο της μέλλουσας συζύγου, κοινωνικό και οικογενειακό, το οποίο της επιτρέπει μια πιο ζεστή προσέγγιση των καταστάσεων που εδώ και ένα χρόνο καλείται να αντιμετωπίσει.     
Απόφοιτος σχολής επικοινωνίας, κόρη του Τόμας Μαρκλ, -διευθυντή φωτογραφίας τηλεοπτικών σειρών- και της Γκλόρια, καθηγήτριας γιόγκα, η Μαρκλ μεγάλωσε σε ένα εύπορο, προοδευτικό περιβάλλον, που της επέτρεψε εμπειρίες που καμιά άλλη γαλαζοαίματη δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Κατάφερε με ευκολία να ισορροπήσει ανάμεσα στην επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς Suits και διάφορων ακτιβιστικών και φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, παντρεύτηκε (και αυτό της το "χτυπάνε" με μανία τα tabloids) το 2011 τον συνάδελφος της,  Trevor Engelson, για να χωρίσουν το 2013 και όλα αυτά με τρόπο βελούδινο, αθόρυβο, απολύτως διπλωματικό.    
Σύμφωνα με τη βιογράφο του πρίγκιπα Χάρι, Πένι Τζούνορ, όσο κι αν οι κακοήθεις επιχειρούν με όλα αυτά να αποδομήσουν την εικόνα της Μαρκλ, μπορεί τελικά να καταφέρουν το ακριβώς αντίθετο. «Το γεγονός ότι είναι μιγάς μπορεί να είναι και πλεονέκτημα», λέει η ίδια και συνεχίζει: «Όλο αυτό δείχνει ότι ο Χάρι είναι ένας πολύ σύγχρονος άνθρωπος και όχι ένα περίεργο ον, από άλλον πλανήτη, όπως μερικές φορές εμφανίζονται τα μέλη της βασιλικής οικογένειας».         
Ανακοίνωση από το Παλάτι – Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ παντρεύονται Καλώς ή κακώς τα λόγια της φαίνεται να συμπληρώνουν οι κατά καιρούς δηλώσεις της Μαρκλ στα media. «Δεν θέλησα ποτέ να γίνω μία γυναίκα κοσμική, ήθελα πάντα να είμαι μία γυναίκα δραστήρια», είχε γράψει πριν από λίγο καιρό στο blog της και πριν ανακοινώσει την αναστολή της λειτουργίας του -ελέω Χάρι, φυσικά. Και μετά είναι η δράση της στον ΟΗΕ, ως πρέσβειρα υπεράσπισης των γυναικείων δικαιωμάτων και η έντονα φεμινιστική ρητορική της που ίσως ξαφνιάζει ή ενοχλεί κάποιους.      
Μόλις πριν από δύο χρόνια και κατά τη διάρκεια ομιλίας της το 2015 -ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών- είχε απευθύνει κάλεσμα για παγκόσμια γυναικεία ενότητα -επικίνδυνα πράγματα αυτά για το Παλάτι- και είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Οι γυναίκες πρέπει να έχουν θέση στο παγκόσμιο τραπέζι των συζητήσεων και όταν τους αρνούνται θέση σ' αυτό, τότε πρέπει να φτιάχνουν δικό τους!».   Η οικογένεια της δηλώνει περήφανη, τόσο για την εξέλιξη στη ζωή της Μέγκαν, όσο και την κόρη τους, που φαίνεται να μη λυγίζει εύκολα -και μέχρι στιγμής- από τις αιχμηρές επιθέσεις των ΜΜΕ. Μέχρι την άνοιξη, και ενώ τα γραφεία στοιχημάτων ήδη έχουν πάρει φωτιά, για την κάθε πιθανή και απίθανη λεπτομέρεια που μπορεί να αφορά αυτόν τον βασιλικό γάμο, ο καιρός είναι αρκετός για να αποδειχθεί αν η έξυπνη 36χρονη αντέχει στην πίεση και στον χειρισμό όσων έχουν όλη την καλή διάθεση να τη γδάρουν ζωντανή.    
Σε τελική ανάλυση, ο πρίγκιπας Χάρι εδώ και καιρό -με τις αποκαλύψεις για τον θάνατο της μητέρας του και τις συνέπειες που βίωσε- έχει αποδείξει ότι είναι έτοιμος να χειριστεί διαφορετικά τόσο τη δική του εικόνα, όσο και της μέλλουσας συζύγου του. Οι ειδικοί σε βασιλικά ζητήματα της Μεγάλης Βρετανίας επιμένουν ότι υπάρχει νέα χάρτα επ' αυτών των ζητημάτων, οπότε απομένει να το δούμε…  

Πηγή: lifo.gr