ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Montblanc στηρίζει τη Unicef – Επειδή το γράψιμο, είναι ένα δώρο που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο

Το ίδιο πάθος για την γραφή που γέννησε την Montblanc πριν από 110 χρόνια έχει διαμορφώσει την πεποίθηση του Maison ότι το γράψιμο είναι ένα πολύτιμο δώρο που έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο.

 

 

Αν και είναι το ανθρώπινο δικαίωμα κάθε παιδιού να μπορεί να μάθει να διαβάζει και να γράφει, πολλά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στη βασική εκπαίδευση. Επιβεβαιώνοντας τη μακροχρόνια υποστήριξή του στα προγράμματα εκπαίδευσης και γραμματισμού της UNICEF, μια εταιρική σχέση που ξεκίνησε το 2004, η Montblanc εισάγει μια νέα συλλογή: την Montblanc Meisterstück for Unicef: Writing is a gift.

Παρέχοντας στο εικονικό Meisterstück ένα ειδικό κλιπ με ένα μπλε ζαφείρι και ένα σχεδιασμό εμπνευσμένο από το αλφάβητο, η Montblanc γιορτάζει την αξία του γραψίματος ως μια δύναμη για το καλύτερο. Από τον Απρίλιο του 2017, κάθε Meisterstück που αγοράστηκε από τη συλλογή σε συνεργασία με την UNICEF, αυξάνει το ποσό που θα προσφερθεί για την παροχή μεγαλύτερης πρόσβασης των παιδιών σε πρωτοβάθμια εκπαίδευση καλύτερης ποιότητας.


Η Montblanc, μέσω της συνεργασίας της με την UNICEF, έχει ως στόχο να συμβάλει στη βελτίωση της μάθησης για περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά. Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την πρωτοβουλία θα βοηθήσουν τη UNICEF να υποστηρίξει τα εθνικά πρότυπα ποιότητας εκπαίδευσης που καλύπτουν την παιδαγωγική, την ανάγνωση και τη γραφή, το μαθησιακό περιβάλλον, τη συμμετοχή της κοινότητας, την υποδομή και τη μέτρηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Επιπλέον, θα διατεθούν κεφάλαια για προγράμματα κατάρτισης εκπαιδευτικών, καθώς και καθοδήγησης και εργαλεία για να εξασφαλιστεί ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στους σπουδαστές.
 
Η νέα συλλογή παίρνει το Meisterstück, το πιο εικονικό των εργαλείων γραφής και του δίνει ένα νέο σχέδιο εμπνευσμένο από την Rosetta Stone, ένα από τα σημαντικότερα αντικείμενα στην ιστορία της γραπτής λέξης. Όχι μόνο έγινε το κλειδί για την απελευθέρωση της έννοιας των ιερογλυφικών και την κατανόηση της κουλτούρας των αρχαίων ανθρώπινων πολιτισμών, με τις πολύγλωσσες επιγραφές της, αλλά αυτό το αρχαίο τέχνασμα, ήταν επίσης ένα από τα πρώτα σημάδια της διεθνούς κατανόησης και συνεργασίας.

Επειδή η γραφή δεν είναι συγκεκριμένη σε μια γλώσσα ή μια περιοχή, αλλά είναι καθολική, η ποικιλία των παγκόσμιων γλωσσών εκπροσωπείται στο σχεδιασμό της νέας συλλογής με έξι χαρακτήρες. Αυτοί οι όμορφα χειρόγραφοι χαρακτήρες είναι στην πραγματικότητα τα πρώτα γράμματα που μαθαίνουν τα παιδιά να γράφουν στο σχολείο σε έξι διαφορετικές γλώσσες από όλο τον κόσμο: A (Roman), 你 (το κινέζικο σύμβολο του “εσύ”), (το πρώτο Ινδικό γράμμα που μαθαίνουν τα παιδιά).

Με κάθε ένα από αυτά τα εργαλεία γραφής γράφεται μια άλλη σελίδα στη Montblanc και στη σύμπραξη της με τη UNICEF για να βοηθήσουν τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν το δικαίωμά τους στη δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς ποιοτική εκπαίδευση με στόχο να δώσουν στους νέους το πολύτιμο δώρο της γραφής και το άνοιγμα ενός κόσμου ατελείωτων δυνατοτήτων. Στην καρδιά του Meisterstück, Writing is a Gift Edition είναι η φιλοδοξία να βελτιωθεί η εκπαίδευση όλων των παιδιών σε όλο τον κόσμο.


 
Ολόκληρη η σειρά, διατίθεται από τον Απρίλιο του 2017 σε όλες τις boutique Montblanc παγκοσμίως.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.montblanc.com