MEDIA

Στις 13 Μαρτίου οι αποφάσεις για το Mega

Για τις 13 Μαρτίου μετατίθενται οι αποφάσεις για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Τη Δευτέρα, εκπρόσωποι του καναλιού προσήλθαν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σημειώνοντας πως ο τηλεοπτικός σταθμός είναι θεματικός -καθώς δεν μεταδίδονται δελτία ειδήσεων- και έτσι μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί.

Οι υπεύθυνοι του καναλιού πρέπει να καταθέσουν υπόμνημα μέχρι τις 12 Μαρτίου στο ΕΣΡ, το οποίο θα συνέλθει την επομένη (Τρίτη 13 Μαρτίου) προκειμένου να λάβει απόφαση επί του ζητήματος λειτουργίας του σταθμού.

Ωστόσο, όπως ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι του Mega το ΕΣΡ, δεν υπάρχει ακόμα επιχειρηματικό πλάνο για τη λειτουργία του σταθμού ως μη ενημερωτικού – θεματικού και υποστήριξαν ότι έχει δοθεί εντολή προσαρμογής του πλάνου που είχε εκπονηθεί αρχικά.

Ζητούμενο προς επίλυση αποτελεί και το θέμα με τους εργαζόμενους του σταθμού καθώς κατά τον νόμο, ένας μη ενημερωτικός σταθμός πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 50 άτομα έναντι των 400 που απαιτούνται για έναν ενημερωτικό.

Επίσης, οι εκπρόσωποι δήλωσαν ότι αυτή τη στιγμή η «Τηλέτυπος» δεν μπορεί να προσκομίσει προς το ΕΣΡ ούτε φορολογική, τραπεζική ή ασφαλιστική ενημερότητα.

Πηγή: ΑΜΠΕ