ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Απίστευτο: Τι τους… λείπει και το ρίχνουν στο ποτό οι μύγες!

Το σεξ, ειδικά η εκσπερμάτιση, είναι άκρως μια απολαυστική εμπειρία για τις αρσενικές φρουτόμυγες, διαπίστωσαν επιστήμονες σε πρόσφατη έρευνά τους και μάλιστα εκείνες που δεν έχουν κάνει τελευταία σεξ έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταναλώσουν αλκοόλ (εφόσον είναι διαθέσιμο) ώστε να… παρηγορηθούν.

«Θέλαμε να διαπιστώσουμε ποιο στάδιο της διαδικασίας του ζευγαρώματος προσφέρει τη μεγαλύτερη ηδονή στις φρουτόμυγες. Οι ενέργειες που πραγματοποιεί το αρσενικό στη φάση της προσέγγισης; Οι φερομόνες του θηλυκού; Το τελευταίο βήμα που είναι η εκσπερμάτιση;», εξηγεί στον Independent η Δρ. Galit Shohat-Ophir, καθηγητής του πανεπιστημίου του Ισραήλ που εκπόνησε τη μελέτη. 
«Το επιτυχές ζευγάρωμα ικανοποιεί σωματικά τις αρσενικές μύγες και αυξάνει τα επίπεδα ενός μικρού πεπτιδίου στον εγκέφαλο που ονομάζεται νευροπεπτίδιο F», εξηγεί η Δρ Shohat-Ophir.
Οι μύγες που είχαν βιώσει την εκσπερμάτιση για αρκετές μέρες στη σειρά, και το μυαλό τους ήταν συνεπώς γεμάτο με νευροπεπτίδιο, είχαν λιγότερες πιθανότητες να καταναλώσουν αλκοόλ όταν μπορούσαν να διαλέξουν μεταξύ αλκοολούχων και μη αλκοολούχων γευμάτων.

Αντίθετα, οι μύγες που δεν είχα εκσπερματίσει για αρκετές μέρες επέλεγαν σχεδόν πάντα το αλκοόλ.