ΓΥΝΑΙΚΑ

Έτσι θα εξαφανίσετε τις χρόνιες ραγάδες από το σώμα σας

Αν έχετε παλιές ραγάδες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απαλλαγείτε ποτέ από αυτές. Απλά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εξαφανιστούν.

Δείτε έναν δοκιμασμένο τρόπο για να αποχαιρετίσετε σταδιακά τις ραγάδες από την επιδερμίδα σας. Το μυστικό κρύβεται στην αλόη βέρα.

Είναι αποδεδειγμένο ότι η αλόη έχει ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα. Είτε την προμηθευτείτε από το φαρμακείο σε μορφή αλοιφής ή τζελ, είτε απλά κόψετε ένα φύλο της και το αλείψετε στο σημείο του προβλήματος, είναι εξίσου καλό.

Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύνετε. Συνδυάστε την αλόη με ίσα μέρη ελαιολάδου και αραβοσιτέλαιου για πιο ενυδατικό αποτέλεσμα.

Επίσης μπορείτε να αναμίξετε μισό φλιτζάνι αλόης με ίση ποσότητα έξτρα παρθένου ελαιολάδου και να προσθέσετε 6 κάψουλες βιταμίνης Α και άλλες 6 κάψουλες βιταμίνης Ε. Εφαρμόστε το μείγμα επάνω στις ραγάδες σας όσο πιο συχνά μπορείτε.

Η βιταμίνη Α (το βασικό συστατικό στις κρέμες με ρετινόλη) βοηθάει το σώμα να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες κολλαγόνου και άρα να είναι πιο ελαστικό. Αυτό περιορίζει και την εμφάνιση ραγάδων. Οι έγκυες ή οι θηλάζουσες γυναίκες, ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν προϊόντα με ρετινόλη-Α.

Πηγή: iatropedia.gr