ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος σε πτήση – Πανικός στο πιλοτήριο! (ΦΩΤΟ)

Ένα κινεζικό αεροσκάφος πραγματοποίησε προσγείωση έκτακτης ανάγκης, όταν ένα παράθυρο στο πιλοτήριο έσπασε, ενώ το αεροπλάνο πετούσε στη νοτιοδυτική Κίνα στα 32.000 πόδια.
Ο κυβερνήτης Liu Chuanjian ανέφερε σε συνέντευξή του στο Chengdu Business Daily ότι ο συγκυβερνήτης του «κόλλησε μερικώς στο σπασμένο παράθυρο και το ήμισυ του σώματός του κουνιόταν στον αέρα. Η θερμοκρασία στο πιλοτήριο μειώθηκε στους -40 βαθμούς Κελσίου και οι περισσότεροι έλεγχοι ήταν ελαττωματικοί».

Το αεροπλάνο εξέδωσε συναγερμό Squawk 7700, 20 λεπτά μετά την προσγείωσή του, που σημαίνει ότι το αεροσκάφος προειδοποιούσε τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για έκτακτη προσγείωση.
Το αεροπλάνο, το οποίο προοριζόταν στη Λάσα της βόρειας Κίνας, έπρεπε να επιστρέψει στο Διεθνές Αεροδρόμιο Sichuan Shuangliu.
Ο συγκυβερνήτης και ένας επιβάτης τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Και οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθούν σε κατάλληλη θεραπεία.

Σύμφωνα με επιβάτες οι αεροσυνοδοί ζητούσαν από τους ίδιους να φορέσουν μάσκες οξυγόνου και να δεθούν με τις ζώνες ασφαλείας τους.