GOOGLE NEWS

Πως ο Μακεδονικός Χαλβάς τίναξε τη συμφωνία στον αέρα

Απίστευτη επιπολαιότητα και πρωτοφανώς και προφανώς ανόητα και τραγικά διαπραγματευτικά δεδομένα καταλογίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, μετά το φιάσκο των δήθεν συμφωνηθέντων για το Σκοπιανό.

ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΤΟΥ

Συλλέγοντας πληροφορίες μέσω της διπλωματικής οδού, συνομιλώντας με ευρωπαίους εταίρους επιχειρούν να σχηματίσουν εικόνα καθώς τα επίσημα κυβερνητικά χείλη  όπως επισημαίνουν παραμένουν σφραγισμένα, αρνούμενα να ενημερώσουν θεσμικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την αρχή της διαπραγμάτευσης ώστε να επιτευχθεί ενιαίο εθνικό μέτωπο όπως το 2008. 

  ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ

Καταλήγουν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για φιάσκο ολκής καθώς έχουν ανοίξει μια σειρά ζητημάτων μετά και το «διμερές ατόπημα» της αποδοχής του ονόματος Μακεδονία του Ιλιντεν.  Οι Σκοπιανοί εγείρουν πλέον αξιώσεις καταλογίζοντας …αλυτρωτισμό στην Ελληνική πλευρά. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες , όταν οι κύριοι Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ, έβαλαν κάτω το χαρτί και το μολύβι , προκειμένου να καταλήξουν σε ποια θέματα συμφωνούν και που οι διαφωνίες παραμένουν κάθετες, η αρνητική έκπληξη δεν προήλθε μόνο από την ονομασία αυτή καθ' αυτή, αλλά από την χρήση  των παραγώγων καθώς η πλευρά των Σκοπίων, προέβαλλε ενστάσεις για τη γλώσσα, το Πανεπιστημιο Μακεδονία, το αεροδρόμιο Μακεδονία, ακόμη και για τον Μακεδονικό χαλβά!!!  

«ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ»

Επισήμως τα στελέχη της Ν.Δ επιμένουν ότι δεν έχουν ούτε εικόνα, ούτε γνώση των διαπραγματευτικών δεδομένων , ανεπισήμως οι διαθέσεις του κυμαίνονται μεταξύ ανησυχίας και θυμηδίας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Δεν έχει ξεφύγει της προσοχής τους ότι ο μεν  Νικος Κοτζιάς μέχρι την τελευταία στιγμή, δημιουργούσε πεποίθηση ότι η συμφωνία είναι πρό των πυλών, ούτε ότι ο  Φώτης Κουβέλης μετά το φιάσκο έσπευσε  να τον αδειάσει. 

Εκτιμούν λοιπόν ότι εκτός των διαφοροποιήσεων του κ. Καμμένου, το εσωτερικό κυβερνητικό μέτωπο δεν θα είναι εσαεί  αρραγές όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλει να παρουσιάσει ούτε ότι το «πάγωμα της διαπραγμάτευσης» είναι τόσο απλή υπόθεση. Δεδομένου ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο είχαν επενδύσει στο γεγονός ότι θα είναι «οι πολιτικοί γίγαντες που θα πετύχουν εκεί που οι προηγούμενοι –κατά το κυβερνητικό αφήγημα-πολιτικοί νάνοι απέτυχαν», το doubleπου ήθελαν να παρουσιάσουν και λύση του Σκοπιανού και Εξοδος από το Μνημόνιο, εξελίσσεται σε αυτογκολ… «Δεν τους βγαίνει τίποτα» είναι μια συχνή φράση που θα ακούσει κανείς από τα στελέχη της Ν.Δ. 

 

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΠτΔ

Ένα άλλο ζήτημα το οποίο επισημαίνουν είναι η στάση του Αρχιεπισκόπου ο οποίος εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικά υποστηρικτικός προς την κυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου, παρά ταυτα με δήλωση του για το όνομα, έβαλε την κόκκινη γραμμή της Εκκλησίας στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Τέλος οι επιτελείς της Πειραιώς ,θέτουν το ερώτημα  εάν ο κ.Τσίπρας ενημερώνει επαρκώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ο Ανωτατος Πολιτειακός Αρχοντας βρίσκεται στο σκοτάδι, όπως τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

 Όπως τονίζουν οι πληροφορίες από τα Σκοπιανά μέσα καθιστούν σαφές ότι σε κάθε στάδιο της διαπραγμάτευσης ο κ. Ζαεφ ενημερώνει τον Πρόεδρο του γειτονικού κρατιδίου. «Προφανώς καταλήγουν, δεν είναι ίδια η πολιτική κατάσταση και οι συνθήκες. Θα είχε αξία  όμως να πληροφορηθούμε αν ο κ. Παυλόπουλος ενημερώνεται και αν ο κ.Τσίπρας επιδιώκει να  δανειστεί την εμπειρία του ΠτΔ