ΓΥΝΑΙΚΑ

Τα tips για να φτιάξεις κορμί για παραλία σε… 24 ώρες!

Το Καλοκαίρι έφτασε δίχως να το καταλάβεις και μια «ματιά» στον καθρέφτη σε έκανε να συνειδητοποιήσεις πως ίσως και να μην είσαι ακόμη έτοιμη για την πρώτη σου εξόρμηση στην πλαζ.

Τώρα, λοιπόν, που οι φίλες σου σε προσκαλούν να πας για ένα διήμερο στο νησί, εσύ νιώθεις μέσα σου τον πανικό. 

Σε αντίθεση με εσένα, εκείνες έκαναν εγκαίρως τις προετοιμασίες τους: Πήγαν γυμναστήριο, έκαναν διατροφή, φρόντισαν την επιδερμίδα τους. Υπάρχει, λοιπόν, κάτι που μπορείς να κάνεις -στον ελάχιστο χρόνο που διαθέτεις- για να βγεις στην παραλία με αυτοπεποίθηση; Θαύματα δεν γίνονται αλλά τα παρακάτω tips μπορούν σίγουρα να σε βοηθήσουν να ετοιμαστείς για την πλαζ σε μόλις 24 ώρες! Αξίζει, λοιπόν, να τα «μελετήσεις»!

1. Κόψε το αλάτι: Μπορεί να κάνει πιο νόστιμα τα πιάτα σου, ωστόσο, σε ό,τι έχει να κάνει με το σώμα σου, καλό είναι να γνωρίζεις ότι το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και σε φουσκώνει! Προσπάθησε, λοιπόν, να «κόψεις» για μια μέρα το αλατάκι και θα δεις διαφορά.

2. Μείνει -για λίγο- μακριά από τους υδατάνθρακες: Σε καμία περίπτωση δεν προτείνουμε να σταματήσεις να τρέφεσαι γενικά με υδατάνθρακες για να αποκτήσεις το κορμί που ονειρεύεσαι. Στη διατροφή όλα χρειάζονται και αυτό πρέπει να το θυμάσαι. Αν, όμως, είσαι κορίτσι της τελευταίας στιγμής και θέλεις να ετοιμαστείς σε χρόνο «ντετέ» για την πλαζ, τότε αξίζει να περιορίσεις τους υδατάνθρακες διότι -όπως και το αλάτι- σε φουσκώνουν.

3. Πες «ναι» στην ωμοφαγία: Μπορεί να μην το γνώριζες αλλά η κατανάλωση ωμών τροφίμων μπορεί να έχει πολλά ευεργετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό σου. Μεταξύ άλλων, θα σε βοηθήσει να αποτοξινωθείς και να νιώθεις χορτασμένη, θα κάνει το στομάχι σου να δείχνει φλατ ξανά και την επιδερμίδα σου να λάμψει. Φρόντισε απλώς να μην κάνεις υπερβολές. Δεν χρειάζεται να πεινάσεις για να βγεις στην παραλία!

4. Πιάσε τα βαράκια και πέσε στα πατώματα: Η αλήθεια είναι πως 24 ώρες δεν αρκούν για να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου. Ωστόσο, με τις σωστές ασκήσεις μπορείς να αποκτήσεις μια υποτυπώδη γράμμωση και να τονώσεις τους μύες σου. Στο YouTube θα βρεις πολλά και αποτελεσματικά βίντεο με ασκήσεις γυμναστικής για τα χέρια, τα πόδια και φυσικά τους κοιλιακούς. Πιάσε τα βαράκια σου και κάνει αρκετές επαναλήψεις. Μην ξεχάσεις, φυσικά, να βάλεις στο πρόγραμμα σου μερικά push-ups και squats. Το σώμα σου «θυμάται» (ακόμη και αν έχεις να επισκεφτείς τρία χρόνια ένα γυμναστήριο)!

5. Πιες νερό: Απομένει μία μόλις ημέρα πριν την πρώτη σου εξόρμηση στην πλαζ; Ε, τότε, θα… πεις «το νερό νεράκι»! Πιες όσο περισσότερο νερό μπορείς για να τονώσεις την επιδερμίδα σου, να αποκτήσεις έξτρα λάμψη και φυσικά να συμβάλλεις στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού σου. Μην ξεχνάς ακόμη πως το νερό θα σε βοηθήσει πολύ και με το θέμα της κατακράτησης υγρων.

6. Προσοχή στο μπικίνι: Φυσικά, δεν γίνεται να πας την παραλία χωρίς να περιποιηθείς καταλλήλως την περιοχή του μπικίνι. Προσοχή, όμως! Μην χρησιμοποιήσεις κερί αν σκοπεύεις να πας στη θάλασσα την επόμενη ημέρα και φρόντισε να ενυδατώσεις καλά την επιδερμίδα σου, χρησιμοποιώντας μια «πλούσια» κρέμα έπειτα από την αποτρίχωση.

 

Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ