ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Έδωσαν Πανελλήνιες στην ίδια αίθουσα – Τι συνδέει τις δύο υποψήφιες (ΦΩΤΟ)

Έδωσε Πανελλήνιες μαζί με την κόρη της και μάλιστα στην ίδια αίθουσα, η 50χρονη Μαρία Μαστρογιάννη –εργαζόμενη στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και η κόρη της τελειόφοιτη του Μουσικού Λυκείου Βόλου Δέσποινα- Παρασκευή Σταθοπούλου.

Η Δέσποινα ήταν μία από τις πρώτες του Μουσικού Λυκείου Βόλου. Ως υποψήφια της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες στα αρχαία και την έκθεση και να συγκεντρώσει 17.771 μόρια, βάζοντας στόχο την σχολή ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη.

Η μητέρα της, Μαρία Μαστρογιάννη, τα πήγε εξίσου καλά συγκεντρώνοντας 14.153 μόρια και στοχεύοντας στο ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αν μαμά και κόρη πέτυχαν τον στόχο τους θα το διαπιστώσουν τον Αύγουστο με την ανακοίνωση των βάσεων

Μαζί με την κόρη της βρέθηκαν στην ίδια αίθουσα εξέτασης και μάλιστα κάθονταν σε αντικριστά θρανία.

«Είναι πολύ υπερήφανη για τη μαμά μου», ανέφερε η Δέσποινα- Παρασκευή Σταθοπούλου που είχε στήριγμα τη μητέρα της σε όλη τη δύσκολη και ψυχοφθόρο διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. «Διαβάζαμε μαζί και έπαιρνα κουράγιο. Όταν την έβλεπα να προσπαθεί προσπαθούσε κι εγώ περισσότερο. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, με δύσκολες αλλά και όμορφες στιγμές», λέει η Δέσποινα Σταθοπούλου.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου