ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογική ετοιμότητα και ολομέτωπη επίθεση από Μητσοτάκη-H… πρόταση σε Τσίπρα

Σε εκλογική ετοιμότητα θέτει τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης… προτείνοντας στον Αλέξη Τσίπρα να κάνει εκλογές πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, «για να γλιτώσει την επίσκεψή του στη βόρεια Ελλάδα», όπως είπε χαρακτηριστικά, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, καταλογίζοντάς της «επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό».

«Όσο περισσότερο μένει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση τόσο χειρότερα θα είναι για την Ελλάδα. Παίζει τη χώρα στα ζάρια. Δεν θα διστάσεις να παίξει και τη λαϊκή βούληση στη ρουλέτα του δικού της συμφέροντος» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όποτε και αν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε για να πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά», τόνισε, εκτιμώντας ότι ο δρόμος προς τις κάλπες δεν θα είναι ομαλός: «Επισημαίνω ότι βρισκόμαστε σε προεκλογικό περιβάλλον και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πολιτεύονται με όρους επικίνδυνου τυχοδιωκτισμού. Πρόκειται για ένα δίδυμο που μοιράζεται την εξουσία ως αυτοσκοπό».

Παραλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα στρατηγικό σχέδιο, τονίζοντας: «Καταφεύγουν σε τακτικισμούς με θολές υποσχέσεις, όπως δεσμεύσεις και επιδόματα, για να εξασφαλίσουν λίγο χρόνο στην εξουσία. Όσο θα κυβερνούν αυτοί την Ελλάδα τόσο η πατρίδα μας θα θεωρείται αναξιόπιστη χώρα και επιρρεπής στον λαϊκισμό».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «επιβάλλει διαρκή λιτότητα σε όλους τους Έλληνες για να ακούσει τα λόγια των ξένων. Τα λόγια τους όμως είναι εύκολα και λέγονται δωρεάν. Τα πληρώνει όμως ο λαός».