ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Θα υπάρξουν συνέπειες για την απέλαση Ρώσων διπλωματών

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προχωρήσει η Ρωσία στην απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών ως απάντηση στην Αθήνα, με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών να μιλά για «βρώμικη προβοκάτσια» και το ρώσικο ΥΠΕΞ να σχολιάζει πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν εξυπηρετεί τη σταθερότητα στην περιοχή.

Η Μόσχα θα απαντήσει στην απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα καθώς όπως σχολίασε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση.

Η κ. Ζαχάροβα διαμαρτυρήθηκε στον Έλληνα πρεσβευτή για την απέλαση των διπλωματών μίλησε για «βρώμικη προβοκάτσια» και επειδή το θέμα που έχει υπάρξει είναι άκρως πολιτικό «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέχεια».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, σχολίασε πως τα τελευταία γεγονότα «ρίχνουν σκιά στις διμερείς σχέσεις (σ.σ. μεταξύ Αθήνας και Μόσχας), χωρίς να εισάγουν κανένα εποικοδομητικό στοιχείο».

Σε σχέση με την συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ, υπογράμμισε ότι η Ρωσία στήριζε πάντα την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας στο ζήτημα του ονόματος «που θα αντανακλούσε την επιθυμία των λαών και των δύο πλευρών, χωρίς εξωτερικές πιέσεις και χωρίς την επιβολή τεχνητών προθεσμιών».

Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μια λιτή ανακοίνωσή του που μεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti, τονίζει πως «η συμφωνία των Πρεσπών, δεν εξυπηρετεί το συμφέρον για τη σταθερότητα της περιοχής».