ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναδρομικά έως 466 ευρώ σε συνταξιούχους 23 Ταμείων

Αναδρομικά επιστρέφει το υπουργείο Εργασίας σε 200.000 συνταξιούχους 23 επικουρικών ταμείων με ποσά που κατά γενικό μέσο όρο ανέρχονται στα 260 ευρώ, ενώ ανά Ταμείο φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 460 ευρώ.

 

Οι λογαριασμοί όλων των δικαιούχων έχουν πιστωθεί με τα ανάλογα ποσά και θα πληρωθούν στις 2 Αυγούστου με την τακτική μηνιαία επικουρική τους σύνταξη.

 

Την επίσημη λίστα πληρωμών με όλα τα αναδρομικά για τις επικουρικές συντάξεις και τι έχουν λαμβάνειν οι συνταξιούχοι από 23 Ταμεία εξασφάλισε κατ’ αποκλειστικότητα ο «Ελεύθερος Τύπος».

 

Η λίστα παραδόθηκε στο υπουργείο Εργασίας από την ΗΔΙΚΑ.

 

Έχουν μετρηθεί τα ποσά για όλα τα Ταμεία, εκτός από ΟΤΕ, Αγροτικής, ΕΤΒΑ και ΕΛΤΑ για τα οποία υπάρχει εκτίμηση που είναι σχεδόν οριστική.

 

Στους συνταξιούχους της ΑΤΕ για παράδειγμα για τεχνικούς λόγους τα αναδρομικά θα πιστωθούν σε δύο δόσεις, μία στις 2 Αυγούστου και μια δεύτερη γύρω στις 10 Αυγούστου.

 

Σημειωτέον ότι το πιο μεγάλο ποσό αναδρομικών ανήκει σε συνταξιούχους από το επικουρικό της ΑΤΕ (ΕΛΕΜ) με περίπου 1.300 ευρώ μικτά και 1.040 ευρώ καθαρά μετά το φόρο.