ΥΓΕΙΑ

Το ανησυχητικό νέο που πρέπει να διαβάσουν όλοι όσοι βλέπουν «ακατάλληλα βίντεο»…

Κακά μαντάτα για όσους άνδρες βλέπουν "ακατάλληλα βίντεο" και βρίσκονται σε σχέση φέρνει μια έρευνα Και αυτό γιατί έτσι φαίνεται πως έτσι «ξεγελούν» τη δυστυχία τους, γεμίζοντας τα κενά μιας σχέσης που δεν τους ικανοποιεί!

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέλυσαν 50 προηγούμενες μελέτες, συγκρίνοντας τη σχέση μεταξύ "ακατάλληλων βίντεο" και ικανοποίησης τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και μέσα στη σχέση με τους συντρόφους τους. Μετά από έλεγχο δεδομένων περισσοτέρων από 50.000 ατόμων από 10 χώρες, διαπίστωσαν ότι η παρακολούθηση τους επηρεάζει αρνητικά τους άντρες που έχουν σχέσεις.

Αντίθετα μάλιστα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τις γυναίκες οι οποίες δεν δείχνουν να επηρεάζονται στον τομέα της σχέσης τους, αλλά και στο ποσοστό ικανοποίησης που νιώθουν από αυτές.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό παρατηρείται γιατί οι άντρες που συνηθίζουν να παρακολουθούν "ακατάλληλα βίντεο" έχουν ανεβάσει στα ύψη τον πήχη των "πονηρών" προσδοκιών από τις συντρόφους τους, ενώ απογοητεύονται πολύ πιο εύκολα όταν έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα στο κρεβάτι (η όπου άλλου).

Βασικό ερώτημα της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο Human Communication Research από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και της Χαβάης ήταν αν η παρακολούθηση "ακατάλληλων βίντεο" έχει κάποιες επιπτώσεις στην ευχαρίστηση αυτού που το παρακολουθεί και αν ναι, αν αυτές οι επιπτώσεις είναι θετικές ή αρνητικές τόσο προσωπικά όσο και σε σχέση με τους συντρόφους τους.