ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργισμένη αντίδραση Ουάσιγκτον και Άγκυρας στη μεταγωγή Κουφοντίνα

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε το State Department τη μεταφορά του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές, στον Βόλο.
«Αντιλαμβανόμαστε πως ο Έλληνας τρομοκράτης, Δημήτρης Κουφοντίνας, μεταφέρθηκε σε μια αγροτική φυλακή με χαλαρότερους περιορισμούς. Δολοφόνησε 11 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων και Αμερικανών. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών να ακολουθήσει τα χνάρια του. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις άδειες και οποιαδήποτε ελάφρυνση της ποινής του», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Είναι ασέβεια στους δολοφονημένους διπλωμάτες μας. Είναι απαράδεκτο. Καλούμε τις ελληνικές αρχές να αποφύγουν βήματα που δείχνουν αδυναμία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τις καλούμε να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την τιμωρία των τρομοκρατών. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την μεταφορά Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές» τονίζει χαρακτηριστικά.