ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράδοση –παραλαβή και «μηνύματα» στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Κάποιοι δεν με πίστεψαν που έλεγα ότι δεν είμαι «βιδωμένος» με την καρέκλα μου» τόνισε ο Νίκος Τόσκας παραδίδοντας το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 «Επί 35 χρόνια υπηρέτησα την πατρίδα. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν το επιδίωξα, αλλά ούτε θα γίνω. Εγώ φορούσα πάντα την στολή και τιμώ τους ανθρώπους με στολή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Τόσκας κατά την ομιλία του ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, εξήρε τον Αλέξη Τσίπρα ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να μην ξαναζήσουμε κάποια παρόμοια τραγωδία.

«Αυτοί που χάθηκαν δεν θα ξανάρθουν κοντά μας, οφείλουμε να τους θυμόμαστε, οφείλουμε να βρούμε τρόπους για να μην ξαναζήσουμε μια τέτοια τραγωδία» τόνισε.

Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι επιβάλλεται ανασχεδιασμός και ισχυροποίηση της Πολιτικής Προστασίας, υπό το πρίσμα και της κλιματικής αλλαγής, που «θα μας φέρνει αντιμέτωπους με ακραία φαινόμενα».

Παράλληλα σημείωσε ότι πρέπει οι νόμοι, οι κανόνες να ψηφίζονται αλλά και να εφαρμόζονται. «Σε μεγάλο βαθμό ο οικιστικός λαβύρινθος της περιοχής έπαιξε ρόλο καθοριστικό στον απολογισμό.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, να κάνει τομές και να συγκρουστεί με συμφέροντα, όσο κι αν κάποιοι λένε ότι είναι αποπροσανατολιστικό, ειδικά μετά από τόσες απώλειες ζωών. Είναι αποπροσανατολιστικό να βλέπουμε τα εγκλήματα που έχουν γίνει; Τι επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το νέο εθνικό σχεδιασμό για την πολιτική προστασία. Τα δύο μέτωπα πρέπει να συνοδευτούν και από μία σε βάθος αποτίμηση των όσων έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες.