ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται πλαφόν στην τιμή της βενζίνης;

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, είναι πολύ πιθανό να εισηγηθεί προς την κυβέρνηση την επιβολή πλαφόν σε περιοχές της χώρας όπου η αμόλυβδη βενζίνη και τα άλλα πετρελαιοειδή προϊόντα κίνησης κινούνται σε ακραία επίπεδα.

Οι υπηρεσίες της ΡΑΕ έχουν μελετήσει τις τιμοληψίες κατά το τελευταίο δίμηνο προκειμένου να διαπιστώσουν εάν και κατά πόσο δικαιολογείται να διαμορφώνονται οι τιμές στα επίπεδα των 2 ευρώ το λίτρο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και αυτό το φράγμα…

Τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων είναι η Σίκινος όπου η αμόλυβδη βενζίνη πωλείται προς 2,045 ευρώ το λίτρο.

Αν η ΡΑΕ εκδώσει εισήγηση ελέγχου των τιμών, τότε οι νέες θα διαμορφωθούν σε πολύ χαμηλότερα από τα τρέχοντας επίπεδα λαμβάνοντας υπόψη τους μέσους όρους των τιμών πανελλαδικά, ανά νομό και της Αττικής συν κάποια περιθώρια κέρδους.

Η χρονική διάρκεια του πλαφόν επίσης ορίζεται από το υπουργείο κατόπιν εισήγησης της ΡΑΕ και ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί επεκτείνεται ή αναστέλλεται.