ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν πήραν όλοι τα αναδρομικά που δικαιούνταν!

Χρωστάνε ακόμα αναδρομικά από τις παράνομες κρατήσεις στις επικουρικές συντάξεις, καθώς οι επιστροφές που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων στις 2 Αυγούστου ήταν σε πολλές περιπτώσεις λειψές και σε χιλιάδες άλλες επεστράφησαν μεν παράνομες μειώσεις, όχι όμως για 20 μήνες αλλά για λιγότερους, ακόμη και για 5 μήνες!

 

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» δεν δόθηκαν σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά που δικαιούνται!

 

Το υπουργείο Εργασίας υπολόγισε αρχικά τα επιστρεφόμενα ποσά για διάστημα 20 μηνών, από Αύγουστο 2016 έως και Απρίλιο 2018, με εκτιμώμενο κόστος περίπου 58 εκατ. ευρώ.

 

Στην πληρωμή των αναδρομικών όμως για το επίμαχο διάστημα που έγινε με την επικουρική σύνταξη της 2ας Αυγούστου, το ποσό που κατέβαλε τελικώς ανήλθε σε 47 εκατ. ευρώ. Λείπουν δηλαδή περίπου 10 εκατ. ευρώ, που δεν είναι ότι υπολογίστηκαν λάθος, αλλά όπως αποδεικνύεται δεν δόθηκαν σε πάρα πολλούς δικαιούχους παρότι είναι οφειλόμενα!

 

Αρμόδιο στέλεχος του ΕΤΕΑΕΠ με το οποίο μίλησε η εφημερίδα στις 13 Αυγούστου, θέτοντας το ερώτημα γιατί δεν πληρώθηκαν όλοι όσοι δικαιούνται τα αναδρομικά, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν περιπτώσεις ελλιπούς καταβολής και πρόσθεσε ότι όσοι δεν πήραν όλο το ποσό, θα το λάβουν στις επόμενες πληρωμές, ίσως του Σεπτεμβρίου, ή και εντός των επόμενων μηνών.