GOOGLE NEWS

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Τα πρώτα στοιχεία – Στο «μικροσκόπιο» σπασμένα μουκάλια και τα ρούχα του άτυχου 25χρονου

Συνεχίζονται οι έρευνες για το έγκλημα με θύμα έναν 25χρονο στο λόφο του Φιλοπάππου,  ενώ στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ βρίσκονται τρία σπασμένα μπουκάλια που βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή και εξετάζονται για τυχόν αποτυπώματα και δείγματα dna που θα είναι πολύτιμα στην εύρεση των δραστών.

Το ίδιο κάνουν και με τα ρούχα που φορούσε ο 25χρονος το μοιραίο βράδυ, τα οποία και εξετάζουν ενδελεχώς μήπως και αυτά «δείξουν» τους ληστές.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σύνηθες σε τέτοιου είδους συμμορίες να χρησιμοποιούν σπασμένο μπουκάλι και όχι μαχαίρι για να εκφοβίσουν το θύμα, έτσι ώστε αφού κάνουν τη… «δουλειά» τους, απλά να το ξεφορτωθούν και να τον το έχουν μαζί τους, ώστε να μην βρεθεί κάτι πάνω τους σε περίπτωση ελέγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τις μέχρι τώρα έρευνες η αστυνομία φαίνεται να έχει καταλήξει σε έναν «κύκλο» 10 ατόμων και εκεί στρέφει την βασική της προσοχή.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιούν… «συζητήσεις», με προφυλακισμένους αλλοδαπούς που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της ληστείας σε τουρίστες και πολίτες στην Ακρόπολη και στο Λόφο Φιλοπάππου, προκειμένου να ξεδιαλύνουν το μυστήριο και τις συνθήκες θανάτου του 25χρονου φοιτητή, ο οποίος έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια ληστείας στο Φιλοπάππου.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ακόμα και οι αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί για παρόμοιες επιθέσεις στην συγκεκριμένη περιοχή, γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις που είναι δυνατόν να συμβάλουν στις έρευνες, εάν βέβαια αποφασίσουν να βοηθήσουν τις Αρχές.

Στο μεταξύ κλιμάκια αστυνομικών της Ασφάλειας «σαρώνουν» τα στέκια των αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να «ανοίξουν» τα στόματα και να δώσουν πληροφορίες για άτομα που πραγματοποιούν ληστρικές επιθέσεις σε ζευγαράκι και τουρίστες στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίστηκε και χθες η προσαγωγή υπόπτων από διάφορα στέκια αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και την επίμαχη περιοχή που σημειώθηκε ο θάνατος του 25χρονου φοιτητή.