ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η δήλωση του Ζουράρι για τον Καμμένο που θα συζητηθεί…

Επιμένει στις δηλώσεις του περί υπερβολικής και απαράδεκτης υποδοχής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις, ο οποίος υποστήριξε σήμερα πως ο Πάνος Καμμένος, κακώς πήγε να υποδεχθεί τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί στις 7», ο κ. Ζουράρις ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Χάσαμε το μέτρο. Δύο στρατιωτικοί μας οι οποίοι από κάποιο λάθος ή ατυχία συνελήφθησαν από τους Τούρκους. Μετά την απαράδεκτη στάση των Τούρκων επί πέντε μήνες μάς τους επιστρέφουν ανήμερα της Μεγαλόχαρης, κάτι που δείχνει και ότι ο "Σουλτάνος" έχει μεγάλη πολιτική ικανότητα να συλλαμβάνει μερικά πράγματα, και ξαφνικά γίνεται μια υποδοχή η οποία έχει απότιση τιμής από στρατιωτικό απόσπασμα. Εξωφρενικό».

Ερωτηθείς πως θα έπρεπε να γίνει η υποδοχή των δύο ανδρών, ο κ. Ζουράρις έδωσε την εξής απάντηση: «Θα έπρεπε να φτάσουν με κάποιον τρόπο στις 2 το πρωί στην Ελλάδα, να γίνει η υποδοχή από συστρατιώτες, φίλους και συγγενείς τους και να υπάρχει ένας εκπρόσωπος της κυβερνήσεως. Ως εκεί. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τρεις υπουργοί, ο ίδιος ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και απόσπασμα το οποίοι αποτίει τιμή. Αν οι δύο στρατιωτικοί είχαν απελευθερώσει τα κατεχόμενα στην Κύπρο τι τιμές έπρεπε να τους αποδώσουμε;».

«Κακώς ο κ. Καμμένος υποδέχθηκε τους δύο στρατιωτικούς», πρόσθεσε στην συνέντευξή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ . Όπως τόνισε δε, η φύση του γεγονότος επέβαλε διαφορετική αντιμετώπιση. «Έχουμε να κάνουμε με οπλίτες. Η οπλιτική παράδοση της Ελλάδας εδώ και 3000 χρόνια είναι πολύ συγκεκριμένη: Ο Έλλην πολίτης αγωνίζεται μέχρι εκεί που δεν μπορεί πια να αγωνιστεί και πέραν αυτού. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η ανώτατη κινητοποίηση του επισήμου θεσμικού πλαισίου της Ελλάδας λόγω ενός λάθους ή μιας ατυχίας». 

Ερωτηθεις εάν η φιέστα της υποδοχής έγινε για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ απάντησε αρνητικά. «Έγινε επειδή είμαστε Έλληνες. Επειδή είμαστε οι εφευρέτες του μέτρου, δεν έχουμε ποτέ μέτρο, ούτε στις χαρές μας ούτε στις λύπες μας. Κλασική ελληνική περίπτωση. Έτσι γίνεται από τον καιρό του Ομήρου».

«Ναι αλλά χάρηκε πολύ και ο πρόεδρός σας, ο κ. Καμμένος» ανέφερε στον βουλευτή ο δημοσιογράφος, για να λάβει την εξής απάντηση: «Πρώτον δεν είναι πρόεδρός μου, δεύτερον δεν με απασχολεί. Έίπα ότι είναι λάθος. Τελεία».

Αναφορικά με τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης για την έξοδο από τα μνημόνια, ο βουλευτής τόνισε ότι πρέπει να χαρούμε αλλά με σεμνότητα με μέτρο. Όπως επισήμανε, τα μνημόνια ακολουθούν τον ελληνικό λαό και έχουν παρενέργειες, τις οποίες πρέπει να βρει τρόπο να αμβλύνει η κυβέρνηση.

Πηγή: protothema.gr