ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ξεπαγώνουν» τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία ως κίνηση καλής θέλησης

Την άρση του παγώματος των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έπειτα από την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

«Μετά τα τελευταία γεγονότα και την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ αποφασίστηκε η άρση της αναστολής των συζητήσεων για τον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία», σημειώνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε μια ανάλογη κίνηση καλής θέλησης είχε προχωρήσει και το υπουργείο Εξωτερικών το οποίο είχε ανακοινώσει μετά την απελευθέρωση των Μητρετώδη – Κούκλατζη πως θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα εγκαίνια του Γενικού Προξενείου στη Σμύρνη.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών το υπουργείο είχε αποφασίσει να περιορίσει τις επαφές με την Τουρκία, στέλνοντας σήμα σε όλα τα Γενικά Επιτελεία με το οποίο είχε διαταχθεί η αναστολή των δραστηριοτήτων που αφορούν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Τα μέτρα που είχαν ανασταλεί αφορούσαν στην ανταλλαγή αποφοίτων στρατιωτικών σχολών καθώς επίσης και σε αθλητικές ή πολιτιστικές δράσεις.