ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο Γερμανός για τον εμπρησμό στην Χαλκιδική

Προφυλακιστέος για εμπρησμό από πρόθεση κρίθηκε ο 36χρονος Γερμανός, ο οποίος είχε εντοπιστεί με πέντε αναπτήρες στην τσέπη, σε δασική περιοχή στο Νεοχώρι Χαλκιδικής, κοντά σε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. (Περισσότερα εδώ)

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε βάρος του 36χρονου ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη, ενώ σήμερα αναμένονταν να απολογηθεί στον ανακριτή. 

Ο 36χρονος Γερμανός εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 18 Αυγούστου σε δασική περιοχή του Νεοχωρίου σε πευκόφυτη έκταση, όπου είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά χωρίς να καταβάλλει καμία προσπάθεια για την κατάσβεση της ή ενημέρωσης των αρχών.

Όπως διαπιστώθηκε κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε η προαναφερόμενη πυρκαγιά, εκδηλώθηκαν άλλες δύο μικροεστίες πυρκαγιάς, οι οποίες κατασβέστηκαν άμεσα πριν επεκταθούν.

Στην κατοχή του 36χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 αναπτήρες.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 36χρονος δεν διέμενε σε κάποιο τουριστικό κατάλυμα στην περιοχή και ήταν περιπλανώμενος στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για την εκδήλωση της πυρκαγιάς ενώ σε σήμα της Ιντερπόλ με την οποία ήρθαν σε επαφή οι ελληνικές αρχές αναφέρεται ότι η τελευταία διεύθυνση κατοικίας που είχε δηλώσει ο δράστης ήταν η Κολωνία στη Γερμανία.