ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ: Εντυσαν κοριτσάκια νηπιαγωγείου με στολές τζιχαντιστών!

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ινδονησία -και όχι μόνο- η απόφαση των υπευθύνων ενός νηπιαγωγείου να ντύσουν τα κοριτσάκια που θα συμμετείχαν στην παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής ημέρας ανεξαρτησίας με στολές… τζιχαντιστών!

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την παρέλαση, που δείχνουν δεκάδες μικρά κοριτσάκια ντυμένα με μακριά μαύρα ρούχα σε στιλ μπούρκας να παρελαύνουν κρατώντας ψεύτικα οπλοπολυβόλα, έκαναν τον γύρο του κόσμου και ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς παρέπεμπαν σε εικόνες από παρελάσεις τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο επικεφαλής του νηπιαγωγείου Κάρτικα, της πόλης Προμπολίνγκο, στην ανατολική Ιάβα, ζήτησε συγγνώμη για την… ιδιαίτερη αμφίεση των κοριτσιών και τόνισε ότι οι υπεύθυνοι του νηπιαγωγείου δεν προσπάθησαν σε καμία περίπτωση να εμπνεύσουν στα παιδάκια βίαια συναισθήματα. «Θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα θέμα που είχε σχέση με τους αγώνες του Προφήτη, με στόχο να μεγαλώσουμε την πίστη και την αφοσίωση στον Αλλάχ» εξήγησε ο διευθυντής Χάρτατικ, ο οποίος τόνισε ότι τα κοστούμια ήταν από παλαιότερες σχολικές εκδηλώσεις και χρησιμοποιήθηκαν ξανά για να μην ξοδευτούν επιπλέον χρήματα.

Ο Χάρτατικ, ωστόσο, δεν εξήγησε ποτέ γιατί στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιηθεί τζιχαντιστικές στολές! Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ινδονησία των 261.000.000 κατοίκων είναι η χώρα που διαθέτει τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο.

dimokratianews.gr