ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιοφάνεια και ενισχυμένοι βοριάδες – Σε ποιες περιοχές αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Τετάρτη, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βορειοδυτικά, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. 

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με βοριάδες, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός, με τον υδράργυρο να δείχνει από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες θα είναι νότιοι, με την ίδια ένταση. 

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως με πρόσκαιρες νεφώσεις στην δυτική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, όμως με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Θεσσαλία και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες, με ένταση 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς (σημ: κατά τόπους στα ηπειρωτικά 35 βαθμούς Κελσίου). 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη επίσης αίθριος αναμένεται ο καιρός, με ανέμους βόρειους-βορειοδυτικούς, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στις Κυκλάδες, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 29 βαθμοί). 

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ στα βόρεια, ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί, με ένταση 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Πέμπτη

Καιρός γενικά αίθριος αναμένεται και την Πέμπτη, με μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις να προβλέπονται για τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ στα δυτικά και 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά.