GOOGLE NEWS

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν αναδρομικά μέχρι και 25.000 ευρώ!

Αναδρομικά συντάξεων για 141.000 δικαιούχους, που φτάνουν σε κάποιες περιπτώσεις και τις 25.000 ευρώ, θα κληθεί να καταβάλει η κυβέρνηση από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι τον Νοέμβριο του 2018, σε συμμόρφωση με τις υπάρχουσες δικαστικές αποφάσεις.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» με επίσημα έγγραφα, στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και στον ΕΦΚΑ έχει γίνει προεργασία για την κοστολόγηση των αναδρομικών που απορρέουν βάσει δικαστηρίων για περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Μισθοδικείο.

Η πρώτη και μεγαλύτερη κατηγορία συνταξιούχων που θα έχει λαμβάνειν αναδρομικά σύνταξης είναι των αποστράτων, με περίπου 125.000 συνταξιούχους Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας να είναι στη λίστα των δικαιούχων.

Ακολουθούν περίπου 11.000 συνταξιούχοι ειδικών μισθολογίων, όπως γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί (μέλη ΔΕΠ), και επίσης μια τρίτη κατηγορία δικαιούχων αναδρομικών από μειώσεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές είναι δικαστές αλλά και βουλευτές για τους οποίους κατέπεσε στο Μισθοδικείο το πλαφόν σύνταξης στις 2.000 ευρώ.