ΥΓΕΙΑ

Οι 3 must θεραπείες ενυδάτωσης και λάμψης μετά το καλοκαίρι

Η υψηλή θερμότητα και η έντονη ηλιακή έκθεση, το αναπόφευκτο stress, η μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ τους καλοκαιρινούς μήνες και η πιο «χαλαρή» διατροφή αφήνουν συνήθως τον Σεπτέμβριο την εικόνα μιας θαμπής και κουρασμένης όψης του προσώπου μας μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές που αγχώνουν αρκετές από εσάς και νιώθετε απαραίτητη την άμεση ενυδάτωση!

Τη λύση για τις λεπτές ρυτίδες και γραμμές, την αφυδάτωση με την χαλάρωση και τις πανάδες έρχεται να προσφέρει η αισθητική ιατρική με τρεις θεραπείες ενυδάτωσης, λάμψης και αντιγήρανσης οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν είτε ξεχωριστά , είτε συνδυαστικά ανά δύο μεταξύ τους είτε και οι τρείς μαζί για τις πιο θαρραλέες!

Κάθε μία από αυτές αναλύεται λεπτομερώς και αποκαλύπτονται μερικά μυστικά ομορφιάς που κρύβονται πίσω από κάθε θεραπεία και θα πρέπει να αναζητάτε από τους ειδικούς πριν τις εφαρμόσουν σε εσάς!

Δερμοαπόξεση με διαμάντι

Αποτελεί τον πυρήνα σε όλες τις θεραπείες αντιγήρανσης, ενυδάτωσης και λάμψης αφήνοντας στην άκρη τον παραδοσιακό καθαρισμό. Συνδυάζει ήπια δερμοαπόξεση με σύγχρονη έγχυση θεραπευτικών συστατικών.

Η διαμαντένια κεφαλή απομακρύνεται μηχανικά από το δέρμα όλο το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα την λείανσή του, ενώ παράλληλα μια απαλή αναρρόφησή του ενεργοποιεί τον σχηματισμό νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Ταυτόχρονα εγχέονται είτε υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση είτε σαλικυλικό οξύ για σμηγματορρύθμιση είτε serum βιταμίνης C ως αντιοξειδωτικό όπλο κατά των ελεύθερων ριζών που έχουν δημιουργηθεί στο πρόσωπο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Η μέθοδος είναι ανώδυνη, μη επεμβατική , χωρίς ερεθισμούς και χωρίς να περιορίζει τις καθημερινές δραστηριότητες του πελάτη. Ξεκινά η θεραπεία με ένα καλό ντεμακιγιάζ και οι περιοχές που εφαρμόζεται είναι το μέτωπο, το πηγούνι, η μύτη και η κάτω γνάθος, τα ζυγωματικά και ο λαιμός.

Προαιρετικά στο τέλος της θεραπείας εφαρμόζεται μάσκα ή ενυδατική κρέμα ενώ συχνά αποτελεί η προετοιμασία πριν την εφαρμογή των δυο παρακάτω θεραπειών. Απαραίτητη η αντιηλιακή προστασία για τις επόμενες ημέρες και μπορεί να επαναληφθεί η θεραπεία σε ενάμιση μήνα με στόχο την αντιγήρανση ή δύο-τρείς φορές τον χρόνο για καθαρισμό της επιδερμίδας.

Peelings νέας γενιάς

Το peeling είναι μία ή περισσότερες ουσίες που εφαρμόζονται στο δέρμα αφενός για την περιορισμένη και ελεγχόμενη καταστροφή των στιβάδων της επιδερμίδας και αφετέρου για τη διέγερση των κυττάρων, τόσο για την παραγωγή νέων κυττάρων όσο και για την παραγωγή βασικών δομικών συστατικών του δέρματος.

Και ενώ τα παλαιότερα peelings προκαλούσαν έντονο ερεθισμό τα νέα peelings νανοτεχνολογίας περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικές ουσίες συγκεντρωμένες σε μικροσκοπικά σφαιρίδια 50-200nm ώστε έχοντας το μέγεθος των κυττάρων να διεισδύουν βαθιά στα στρώματα της επιδερμίδας.

Τα αντιοξειδωτικά peelings είναι φυτικές ουσίες υπό χημική επεξεργασία και περιλαμβάνουν φερουλικό οξύ, phloretin, ρετινόλη (βιταμίνη Α) και οξέα φρούτων (μηλικό, λακτικό, κιτρικό οξύ), ο συνδυασμός των οποίων διπλασιάζει την προστατευτική δράση των βιταμινών C και Ε που περιέχουν κατά του ήλιου, ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης (δομικά συστατικά στήριξης του δέρματος) και προκαλούν απολέπιση και αναγέννηση της επιδερμίδας μειώνοντας τις λεπτές ρυτίδες, τα aging spots και τις ουλές ακμής.

Χωρίς να απαιτείται αναισθητική κρέμα γίνεται ένας ειδικός καθαρισμός του προσώπου και έπειτα ακολουθεί μια σειρά από peelings βάσει συγκεκριμένων πρωτοκόλλων και εξατομικευμένα βάσει των ενδείξεων-αναγκών κάθε προσώπου ξεχωριστά. Χωρίς κανέναν ερεθισμό ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιστρέψει κανονικά στην εργασία του και ήδη από την πρώτη θεραπεία το δέρμα γίνεται πιο λείο, σφριγηλό και φωτεινότερο αντανακλώντας νεανική λάμψη! Ο αριθμός των συνεδριών είναι 4-8 αναλόγως το επίπεδο που θέλουμε να φθάσουμε και είναι πολύ ωραία συνδυαστική θεραπεία με την δερμοαπόξεση με το διαμάντι ή την μεσοθεραπεία προσώπου.

Mεσοθεραπεία προσώπου

Η μεσοθεραπεία πρόκειται για μια τεχνική και όχι ένα συγκεκριμένο είδος θεραπείας που χρησιμοποιείται στην αισθητική δερματολογία για την ενυδάτωση του δέρματος από μέσα, την βελτίωση της υφής της επιδερμίδας, την απάλυνση των λεπτών ρυτίδων, την αντιμετώπιση των πανάδων και την ενίσχυση της σφριγηλότητας του προσώπου. Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει την έγχυση συγκεκριμένων ουσιών στο χόριο, στο ενδιάμεσο στρώμα ανάμεσα από την επιδερμίδα και το υποδόριο ιστό.

Οι ουσίες αυτές είναι το υαλουρονικό οξύ που βοηθά στην ενυδάτωση αλλά και βιταμίνες (Α,Ε,C, Β3,Β6,Β5), νουκλεοτίδια-νουκλεοσίδια (DNA), σύμπλοκα αυξητικών παραγόντων, πεπτίδια και αμινοξέα τα οποία ενεργοποιούν μεταβολικά τις υπό θεραπεία περιοχές δημιουργώντας ένα ιδανικό μικροπεριβάλλον με τους ινοβλάστες να παράγουν νέο κολλαγόνο και ελαστίνη. Πέρα των δύο τελευταίων μορίων που συμμετέχουν στην σφριγηλότητα του δέρματος, ουσίες που συχνά προστίθενται στα μεσοθεραπευτικά κοκτέιλ είναι το DMAE (η ναυαρχίδα της σύσφιξης!), το συνένζυμο Q10 και το οργανικό πυρίτιο που συμμετέχουν στην ενίσχυση στην σύσφιξη του χαλαρού δέρματος του προσώπου. Τέλος, πολύ συχνά χρησιμοποείται το PRP, το πλάσμα του αίματος του ίδιου ενδιαφερόμενου, που περιέχει αιμοπετάλια πλούσια σε αυξητικούς παράγοντες που δεκαπλασιάζουν το αποτέλεσμα!

Η εφαρμογή της γίνεται είτε με μικρές ενεσούλες σε όλο το πρόσωπο, είτε με την τεχνική του microneedling (κύλινδρος με εκατοντάδες μικρές ακιδούλες). Και με τις δύο μεθόδους γίνεται και ο τραυματισμός της επιδερμίδας για ανάπλαση και η βαθύτερη έγχυση των αντιγηραντικών ουσιών για τη βαθιά ενυδάτωση του δέρματος και τη λάμψη.Εκτός από το πρόσωπο, ενέσεις μπορούν να γίνουν και στον λαιμό, στο ντεκολτέ και στη ράχη των χεριών.

Η πιο σύγχρονη βέβαια μέθοδος εφαρμογής είναι και η micro-cannula έγχυση των ουσιών, όπου μπορεί ο ιατρός με μια ατραυματική βελόνα (cannula) και από ένα ή δύο σημεία εισόδου να κατευθυνθεί στην ενδιάμεση επιδερμίδα και να γεμίσει τις άδειες ρυτίδες του προσώπου ακόμα και στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών (με τις άδειες σακούλες κάτω από τα μάτια).

Οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να αποτρέπονται από τον φόβο του πόνου, καθώς με την τοποθέτηση της αναισθητικής κρέμας ο πόνος εξαφανίζεται. Η όποια ενόχληση είναι μικρή και παροδική. Όσον αφορά την εικόνα του προσώπου μετά την εφαρμογή υπάρχει μια μικρή ερυθρότητα και κάποιο ελάχιστο οίδημα (σαν του πρωινού ξυπνήματος), που θεωρούνται φυσιολογικά και υποχωρούν τις επόμενες ώρες. Ήδη αμέσως μετά την εφαρμογή της μεσοθεραπείας γίνεται επάλειψη του προσώπου με μάσκες υαλουρονικού οξέος, αλόης ή και φύλλων χρυσού.

Από την πρώτη κιόλας θεραπεία βλέπεις θεαματική διαφορά στο πρόσωπο και ξεκινάς μια διαδικασία αντιγήρανσης, αλλά σίγουρα χρειάζεται μια επανάληψη σε 20-25 ημέρες. Σίγουρα ένας κύκλος 4 μεσοθεραπειών θα σου χαρίσει την απαραίτητη φρεσκάδα που ζητάς, όμως με τις 6 επιτυγχάνεις ένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα για έναν χρόνο.

Αν συνδυαστικά πριν από την εφαρμογή της μεσοθεραπείας γίνει και ένας καλός ιατρικός καθαρισμός με δερμοαπόξεση με διαμάντια, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό!

Γράφει ο ιατρός Μάνος Δημονιτσας

πηγή myeyzin.com