GOOGLE NEWS

Ενός λεπτού σιγή για τον Δημήτρη που χάθηκε στο Μάτι – Συγκίνηση στον αγιασμό στο σχολείο του (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μία σημαντική απώλεια και με πολύ συγκίνηση ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά για τους μαθητές του Δήμου Νέας Μάκρης, έπειτα από ένα δύσκολο καλοκαίρι. 
Οι μαθητές τους 2ου Γυμνάσιου Νέας Μάκρης δεν είχαν φέτος μαζί τους τον 13χρονο Δημήτρη Αλεξόπουλο, που έχασε τη ζωή του την 23η Ιουλίου από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική και κατέκαψε το Μάτι. 
Η τραγική ιστορία του είδε το φως της δημοσιότητας όταν ο πατέρας του, Αναστάσιος, αναγνώρισε τον γιο του σε μία φωτογραφία που είχε τραβηχτεί στην παραλία της «Αργυράς Ακτής» και που κυκλοφόρησε εκείνες τις ημερες στο διαδίκτυο. Οι ελπίδες έσβησαν όμως στις 28 του Ιούλη όποτε και ταυτοποιήθηκε η σορος του. 

«Ήταν ένα δραματικό καλοκαίρι. Νιώσαμε όλη την παλέτα των αρνητικών συναισθημάτων, πόνο, αγωνία, θλίψη, πένθος, απόγνωση. Όλη αυτή η ασύλληπτη τραγωδία που ζήσαμε είναι ένα ψηφιδωτό και αποτελείται από μικρές τραγωδίες: αδιανόητα σπαρακτικές! Μία από αυτές τις ψηφίδες έχει πάνω το δικό του όμορφο πρόσωπο, του μαθητή μας Δημήτρη Αρίστου Αλεξόπουλου. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, πριν γυρίσουμε τη σελίδα και μπούμε στη νέα χρόνια να τηρήσουνε ενός λεπτού σιγή για χάρη όλων αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα», ανέφερε μεταξύ άλλων η διευθύντρια του σχολείου στο λόγο που εκφώνησε.