ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Λεβέντη από ΔΕΘ: Θα αγωνιστώ να ανατρέψω τη συμφωνία των Πρεσπών

Με τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΘ συναντήθηκε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

O πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΘ – HELEXPO Αναστάσιος Τζήκας παρουσίασε στον κ. Λεβέντη το περίπτερο όπου φιλοξενούνται οι ΗΠΑ, ως τιμώμενη χώρα της φετινής ΔΕΘ. Στη συνέχεια του εξήγησε το πλάνο ανάπλασης της ΔΕΘ που προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο χώρο της Έκθεσης έως το 2026 που θα εορταστούν τα 100 χρόνια της ΔΕΘ.

Έπειτα, το λόγο πήρε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αύξηση των εκθετών αλλά και των επισκεπτών της 83ης ΔΕΘ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι παρατηρείται αύξηση κατά 15%.

Ο κ. Λεβέντης από την πλευρά του αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να στηριχθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις και η οικονομία της χώρας.

Τέλος, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε στην αντίρρησή του με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: "θα αγωνιστώ να ανατρέψω αυτήν τη Συμφωνία".

Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά «δεν συμφωνούμε στο να δώσουμε το όνομα Μακεδονία. Ούτε την εθνικότητα, ούτε τη γλώσσα ούτε τίποτα. Πρέπει να κάνουμε μία διακήρυξη σε όλον τον κόσμο, ότι ο λαός δεν θέλει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν μπορούμε να παραβιάσουμε τη θέληση του λαού.

Όλοι οι πολιτικοί έκαναν λάθη. Πρέπει να πούμε μία συγγνώμη στο λαό και να πούμε πως δεν μπορούμε να βγάλουμε την ψυχή μας από το κορμί μας. Κάποια πράγματα απλώς δεν γίνονται».