ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τις εκλογές…

«Στις προσεχείς εκλογές θα κατέβουμε αυτόνομα και ανεξάρτητα, χωρίς να κοιτάμε αριστερά ή δεξιά αλλά μπροστά» ξεκαθάρισε η επικεφαλής της "Πλεύσης Ελευθερίας", Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα επιδώσουν εξώδικη πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης και τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας προκειμένου να διεκδικήσουν τις γερμανικές οφειλές μετά την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. «Το εξώδικο συνιστά επίσημη έννομη όχληση για να πράξουν το καθήκον τους» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός δεν έθεσε το θέμα σε καμία συνάντηση κορυφής».

Αναφερόμενη στην εικόνα της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης, και ειδικά κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων, έκανε λόγο για «εικόνα προτεκτοράτου και μιας αμερικανοκρατούμενης πόλης και χώρας που, δυστυχώς, δεν φαίνεται μόνο υποτελής αλλά και είναι», συμπληρώνοντας ότι «οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες». Σχολίασε δε ως "μεγάλη απάτη" τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί εξόδου από τα μνημόνια σημειώνοντας ότι «η τρόικα διεκδικεί να κάνει κουμάντο στη χώρα μέχρι το 2060 που ισχύουν τα μνημονιακά μέτρα».

«Είναι ξεκάθαρη η θέση μας ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί στα χέρια ιδιωτών με ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, όπως ξεπουλήθηκε ο ΟΛΘ και η ΕΥΑΘ» είπε η κ.Κωνσταντοπούλου. «Η νέα μνημονική περίοδος», συνέχισε, «ξεκινά το 2018 και θα είναι η χειρότερη που έχουμε βιώσει γιατί δεν έχει ημερομηνία λήξης, ούτε συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα είναι η πιο "Οργουελική"».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε πώς «εκχωρείται ένα κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας» και είναι άκυρη αφού «δεν δεσμεύει την Ελλάδα και αποτελεί προϊόν εξωτερικών πιέσεων των ΗΠΑ και Γερμανίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε να υπογράψει τη συμφωνία γιατί δεν είχε εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να υπογράψει τέτοια παραχώρηση, με σημεία που δεν αίρουν αλλά υποδαυλίζουν τον αλυτρωτισμό της γείτονος» δήλωσε η κ.Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι «θα την πολεμήσουμε τη συμφωνία για να μην ισχύσει». Για την ίδια το ζήτημα του χρέους της χώρας, όχι μόνο δεν λύθηκε αλλά είναι μη βιώσιμο, δεσμεύει τις επόμενες γενιές και πρέπει να διαγραφεί.

Χαρακτήρισε ως "έγκλημα" τους πλειστηριασμούς και υπενθύμισε ότι στις 5/10 εκδικάζεται η πρώτη αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν στο ΣτΕ κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ενώ πριν από ενάμιση μήνα κατατέθηκε από το κόμμα και μηνυτήρια αναφορά για παραλείψεις αξιόποινων κρατικών πράξεων που αφορούν στην τραγωδία στο Μάτι. «Δεν έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, αντίθετα, επαγρυπνούμε και τις επόμενες μέρες θα καταθέσουν στοιχεία που συλλέξαμε από πολίτες ζητώντας την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης».

Η "Πλεύση Ελευθερίας", σύμφωνα με την πρόεδρό της, «δεν δρα ως ένα παραδοσιακό κόμμα αλλά ως ένα κίνημα πολιτών και είναι το μοναδικό που δεν παίρνει επιχορηγήσεις». «Καλούμε τους πολίτες να μας στηρίξουν και οικονομικά μέσω της ιστοσελίδα μας
Εμείς δεν εκχωρούμε την πατρίδα μας, δεν ξεχνάμε την ιστορία μας. Δεν τους χαρίζουμε τη ζωή μας» κατέληξε η κ.Κωνσταντοπούλου. 

parapolitika.gr