ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τ’ άκουσε» ο Καμμένος από πολίτες στην Καβάλα

Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο στην Ελευθερούπολη του νομού Καβάλας όπου βρέθηκε για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και Δήμου Παγγαίου για την εκμετάλλευση ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων στο Δήμο Παγγαίου.

Στο πέρασμα του υπουργού, πολίτες άρχισαν να φωνάζουν εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής και του ίδιου, ενώ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναμεταδίδει το voria.gr  πραγματοποιήθηκε και μία προσαγωγή.

Κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Είμαστε εδώ, με τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού και τον επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης της περιουσίας των Ταμείων Εθνικής Άμυνας, γιατί πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για περιουσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δηλαδή δημόσια περιουσία. Γι’ αυτό το λόγο παίρνουμε και ενοίκιο. Είναι περιουσία των Ταμείων των στρατιωτικών που έχει προκύψει και από τη δική τους δουλειά. Τα αποτελέσματα, δηλαδή τα χρήματα τα οποία εισπράττονται ως ενοίκιο, πηγαίνουν προς όφελος του προσωπικού».

Ο ΥΕΘΑ ευχαρίστησε τους βουλευτές, που βρέθηκαν στην εκδήλωση, με τους οποίους, όπως είπε έχει μια «άριστη συνεργασία για όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για να γίνουν συνέργειες όσον αφορά την περιουσία των Ταμείων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μην έχουμε κλειστά στρατόπεδα, τα οποία δεν προσφέρουν τίποτα στην τοπική κοινωνία και παράλληλα δεν προσφέρουν και στα Ταμεία».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνεργασία την οποία ξεκινάμε. Η Λέσχη Αξιωματικών είναι το πρώτο βήμα. Πιστεύω ότι θα αποτελέσει ένα στολίδι, ένα κέντρο πολιτισμού, σε μια εξαιρετική περιοχή, στην καρδιά της πόλης», τόνισε ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Βεβαίως και θα εξετάσουμε μαζί με εσάς, με τους βουλευτές, όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για να μπορέσουμε να βρούμε και άλλους χώρους που μπορούν να γίνουν πεδία άθλησης ή να βοηθήσουν τον τουρισμό, γιατί έχει μεγάλη σημασία να βοηθήσουμε να επεκταθεί η τουριστική περίοδος σε αυτό το πανέμορφο μέρος και παράλληλα να ενισχύσουμε και τα Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι με αυτά τα χρήματα πρώτος σκοπός είναι να δημιουργήσουμε οικίες για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, για τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους ΕΠΟΠ, που θα έχουν την δυνατότητα, με τη μετάθεσή τους, να έχουν ένα σπίτι, χωρίς να ξοδεύουν πολλές φορές ακόμα και το 80% του μισθού τους, ιδίως όσον αφορά τους υπαξιωματικούς.

Όσον αφορά, λοιπόν, αυτά τα χρήματα, τα οποία έρχονται στα Ταμεία, γίνονται κατοικίες για το προσωπικό μας. Επίσης υπάρχουν αρκετές δυνατότητες συνεργασίας στους ορεινούς όγκους για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε με τη ΜΟΜΚΑ για τη δημιουργία μονοπατιών στο Παγγαίο, τα οποία θα φέρουν περιπατητικό τουρισμό. Είναι πολύς ο κόσμος που έρχεται και δεν έχει την δυνατότητα προσέγγισης στα βουνά του Παγγαίου. Και βεβαίως να συντηρήσουμε τα υπάρχοντα μονοπάτια και να δημιουργήσουμε ζώνες ασφαλείας όσον αφορά την πυρασφάλεια.

Εύχομαι να έχουμε πάντα τέτοιου είδους συνεργασίες που καταλήγουν σε συμφωνίες, όπως αυτή που είχαμε εδώ σήμερα».