ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» δηλώσεων για το δημοσίευμα περί συντάξεων – Διαψεύσεις και «καρφιά»

Όλα ξεκίνησαν από το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ που ανέφερε ότι οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας,  μετά από τις επαφές με το οικονομικό επιτελείο, και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του.

Αυτό αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεν έχει ενημερωθεί η ΝΔ για τις συντάξεις και καταγγέλλει το ΑΠΕ

Άμεσα το διέψευσε η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για  άλλο ένα ανακριβές δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε την ανακοίνωση

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέα περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε.

Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η ΝΔ τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους θεσμούς.

Με αυτά τα δεδομένα καλούμε την διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».

Απάντηση Τζανακόπουλου 

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνει πως η Νέα Δημοκρατία μπροστά στην ανάγκη της να δικαιωθεί μετά από τέσσερα χρόνια δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν και σήμερα της φταίει το ΑΜΠΕ.

Αναλυτικά στην δήλωσή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρει: 

"Όσο η ΝΔ θα βλέπει το ενδεχόμενο της περικοπής των συντάξεων να απομακρύνεται και το αφήγημά της περί τετάρτου Μνημονίου να καταρρέει τόσο θα βγάζει τον πραγματικό της εαυτό και θα αποκαλύπτει την βαθιά της επιθυμία να περικοπούν οι συντάξεις.

Μπροστά στην ανάγκη της να δικαιωθεί μετά από τέσσερα χρόνια καθημερινών διαψεύσεων δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν.

Χθες, ξανά, ο κύριος Χατζηδάκης, σε εκδήλωση του Ιδρύματος Hanns Seidel, ζήτησε να μην επιδιώκει η κυβέρνηση την ανατροπή διαρθρωτικών αλλαγών, εννοώντας την ανατροπή του μέτρου για τις συντάξεις. Σήμερα πάλι της φταίει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αύριο θα της φταίει το κακό το ριζικό της.

Η χώρα όμως βγήκε από τα Μνημόνια. Και η ΝΔ καλά θα κάνει να το βάλει καλά στο μυαλό της αντί να επιχειρεί διαρκώς αποτυχημένα σαμποτάζ. Δεν μπορεί πια να βλάψει ούτε τη χώρα ούτε την κυβέρνηση. Μόνο τον εαυτό της".

Διαψεύδει και το ΚΙΝΑΛ

Μετά τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής διέψευσε δια του Σταμάτη Μαλέλη που μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 το τηλεγράφημα του ΑΠΕ.

«Το θέμα το θέσαμε εμείς, αυτοί δεν το είχαν στην ατζέντα. Εμείς τους είπαμε ότι δεν πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις» πρόσθεσε ο κ. Μαλέλης.

Ο γραμματέας του τομέα επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ  επέκρινε και το ΑΠΕ για το επίμαχο τηλεγράφημα τονίζοντας ότι «πληρώνεται από τα χρήματα που λαού και δεν πρέπει να κάνει τέτοιες ασχήμιες».