ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κάναμε την αυτοκάθαρσή μας και δεν λαϊκίσαμε ποτέ»

Για το ΚΙΝΑΛ μίλησε σε συνέντευξή του ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ, Λεωνίδας Γρηγοράκος στον ραδιοφωνικό σταθμό “Μετέωρα” 90.3 fm.

«Το ΚΙΝΑΛ ξεκινά δυνατά για να δώσει τέλος στις συντηρητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να βγούμε από τα αδιέξοδα της χώρας με ισχυρή ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική αλληλεγγύη, για να εξασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για τους Έλληνες πολίτες. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, τολμώντας να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές», επισήμανε ο Λ. Γρηγοράκος.

«Μόνο εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες και πολιτικές μπορούμε να δώσουμε μια νέα ελπίδα στον κόσμο. Πρέπει να πάμε απέναντι σ' εκείνους που επιβουλεύονται την τύχη της χώρας με παλαιές συνταγές. Και επειδή η μοναδική αλήθεια είναι οι πράξεις, οφείλουμε να κάνουμε πράξη αυτά που έχουμε προγραμματίσει ούτως ώστε να ξαναβρούμε το μεγάλο μερίδιο του πληθυσμού, που μας γύρισε την πλάτη την τελευταία δεκαετία. Πρέπει να δούμε τι μας πήγε τόσο μακριά και χάθηκε η αύρα του κόμματος, που έκανε τις μεγαλύτερες τομές στην ελληνική οικονομία και κοινωνία», πρόσθεσε.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΚΙΝΑΛ

«Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η παρουσία νέων ανθρώπων. Για να δώσουμε σωστά τη μάχη είναι απαραίτητος ο συνδυασμός της νιότης – που δεν φοβάται τίποτα και διαθέτει πνευματικές δυνάμεις προσαρμοσμένες στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη εποχή – με την εμπειρία και τη “σοφία” των μεγαλύτερων. Θεωρώ ότι το ΚΙΝΑΛ έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μεγάλα ποσοστά, εφόσον πάει καθαρό στην κοινωνία. Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας για τα λάθη μας. Εξάλλου, πληρώσαμε δυσανάλογα αυτά τα λάθη. Εμείς κάναμε την αυτοκάθαρσή μας και δεν λαϊκίσαμε ποτέ», τόνισε και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Ο λαϊκισμός καταστρέφει ό, τι ηθικό και αξιόλογο υπάρχει. Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά με στελέχη όπως η κ. Παπακώστα, η κ. Ζορμπά ή η κ. Ξενογιαννακοπούλου. Αυτά τα στελέχη έχουν ελάχιστη απήχηση στην κοινωνία. Ο αγώνας της μνήμης με τη λήθη είναι αγώνας για την εξουσία, όπως έλεγε και ο Μίλαν Κούντερα. Αυτά τα άτομα φαίνεται ότι έχουν μια βουλιμική σχέση με την εξουσία. Εμείς δεν θέλουμε τέτοια στελέχη. Το ΚΙΝΑΛ κάνει μια καινούργια αρχή».