LIFESTYLE

Νέες αποκαλύψεις για σκάνδαλο κακοποίησης στην διάσημη… πρώην οικογένεια!

Ο Γούντι Άλεν, η Μία Φάροου και τα υιοθετημένα παιδιά τους έχουν αποτελέσει ουκ ολίγες φορές πρωτοσέλιδα, λόγω σεξουαλικών σκανδάλων στην οικογένειά τους.

Τώρα, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες σιωπής, η Σουν-Γι Πρεβίν και παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, στην οποία στρέφεται εναντίον της θετής της μητέρας, Μία Φάροου, με την οποία δεν διατηρεί καμία επαφή εδώ και δεκαετίες.
Η 47χρονη σήμερα Σουν Γι εξακολουθεί εργάζεται ως ηθοποιός και παραμένει παντρεμένη με τον Γούντι Άλεν, τον άνδρα της ζωής της, όπως η ίδια λέει, τον οποίο γνώρισε και ερωτεύτηκε όταν εκείνος διατηρούσε δεσμό με τη θετή της μητέρα και ήταν επομένως, πατέρας της!
Στη συνέντευξη κόλαφο που παραχώρησε στο περιοδικό New York, η Σουν Γι εξήγησε ότι δεν μπορεί πια να επιτρέπει στην θετή της μητέρα να χρησιμοποιεί το κίνημα #MeToo για να «χτυπά» τον σύζυγό της, τον 82χρονο σήμερα Άλεν. «Είναι άδικο αυτό που του συμβαίνει», λέει χαρακτηριστικά η 47χρονη, αναφερόμενη στις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση που έχει διατυπώσει εις βάρος του Άλεν η Ντίλαν Φάροου, ένα ακόμα υιοθετημένο παιδί του ζευγαριού. 
Περιγράφοντας τη σχέση της με την θετή της μητέρα, η Πρεβίν μιλάει για «αντιπάθεια από την πρώτη στιγμή». Η πρώτη επαφή των δύο τους σημειώθηκε σε ένα κορεάτικο ορφανοτροφείο τον Μάιο του 1977, όταν η Μία Φάροου πήγε, με την κάμερα στο χέρι, να παραλάβει το εξάχρονο κοριτσάκι, για να το πάει σπίτι της. «Θυμάμαι ακόμα και το δευτερόλεπτο που την κοιταξα για πρώτη φορά. Με πλησίασε, άνοιξε τα χέρια της και μου έκανε μια μεγάλη αγκαλιά. Εγώ καθόμουν παγωμένη και αναρωτιόμουν ποια είναι αυτή η γυναίκα. Ήθελα να πάρει τα χέρια της από πάνω μου. Δεν μου έδινε την εντύπωση ειλικρινούς ατόμου», λέει η Σουν Γι. 
Το μικρό κοριτσάκι είχε ξεφύγει από τη φτώχεια και τις κακουχίες που είχε βιώσει ως ορφανό στην Κορέα. Ωστόσο τα προβλήματα στη σχέση της με τη Μία Φάροου εμφανίστηκαν ήδη από το πρώτο βράδυ που έμειναν μόνες στο δωμάτιο του κορεάτικου ξενοδοχείου της ηθοποιού. «Δεν είχα κάνει ποτέ μπάνιο μόνη μου στη ζωή μου, επειδή στο ορφανοτροφείο είχαμε μια μεγάλη μπανιέρα και μπαίναμε μέσα όλοι, μαζί. Όταν με πήγε η Μία να με πλύνει, αντί να κάνει αυτό που θα έκανε κανείς με ένα παιδί, ίσως να μπει στο νερό μαζί μου, να βάλει μέσα ένα παιχνίδι, να με αγκαλιάσει για να με καθησυχάσει επειδή φοβόμουν, εκείνη απλά με πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Από την αρχή δεν είχε καθόλου μητρική συμπεριφορά απέναντί μου».
Η Σουν Γι πήγε να ζήσει με την Φάροου και τον τότε σύζυγό της, τον συνθέτη Αντρέ Πρεβίν. Συνολικά υπήρχαν έξι παιδιά στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των βιολογικών παιδιών του ζευγαριού. «Υπήρχε ξεκάθαρα ιεραρχία και η Φάροου δεν προσπαθούσε να το κρύψει. Ο γιος της, Φλέτσερ, ήταν ο σταρ του σπιτιού. Η θετή μου μητέρα είχε πάντα αδυναμία στην εξυπνάδα, την ομορφιά, τα ξανθά μαλλιά και τα γαλάζια μάτια».
Όπως εξηγεί η 47χρονη, τόσο η ίδια όσο και τα άλλα υιοθετημένα παιδιά της οικογένειας αντιμετωπίζονταν περισσότερο σαν «κατοικίδια». Σύντομα, ξεκίνησε και η κακοποίηση από τη Φάροου, η οποία ήταν και λεκτική αλλά και σωματική, στην περίπτωση της κόρης της. «Προσπαθούσε να με διδάξει το αλφάβητο και ξύλινα τουβλάκια. Αν δεν έλεγα σωστά τα γράμματα μου τα πετούσε στο κεφάλι», λέει χαρακτηριστικά η Σουν Γι. Μετά από λίγο καιρό, η μητέρα της άρχισε να της ρίχνει χαστούκια στο πρόσωπο όταν πίστευε ότι παραφερόταν, ενώ την έδερνε χρησιμοποιώντας και μια σκληρή βούρτσα. 
Κάποια στιγμή μάλιστα έφτασε στο σημείο να της πετάξει ένα πορσελάνινο αγαλματάκι, κινδυνεύοντας να την τραυματίσει σοβαρά. Επίσης, η Φάροου συνήθιζε να αποκαλεί την κόρη της «ηλίθια» και «καθυστερημένη», ταπεινώνοντάς την σε κάθε ευκαιρία. 
Το 1979, η Φάροου πήρε διαζύγιο από τον σύζυγό της και στη ζωή της οικογένειας μπήκε ένας καινούργιος άνδρας: ο Γούντι Άλεν.
Η πρώτη εντύπωση της 10χρονης Γι για τον νέο σύντροφο της μητέρας της ήταν αρκετά αρνητική. «Τον μισούσα επειδή ήταν με τη μαμά μου, και δεν καταλάβαινα πώς θα μπορούσε κανείς να αγαπά μια τόσο κακιά και μοχθηρή γυναίκα». Όπως εξηγεί, αν και τον αντιπαθούσε, τον «μίσησε διπλά» όταν τον παράκουσε να συμβουλεύει τη Φάροου να την πάει σε ψυχολόγο. «Ο πιο νευρωτικός άνθρωπος του κόσμου έλεγε ότι έπρεπε να πάω εγώ στον γιατρό. Ήταν απαράδεκτο», λέει η Σουν Γι.
Η σχέση τους άρχισε να βελτιώνεται την επόμενη χρονιά, όταν η μικρή Σουν Γι χτύπησε το πόδι της και ο Άλεν την πήγε στο νοσοκομείο και της φέρθηκε με – πρωτόγνωρη για την ίδια – τρυφερότητα. Σιγά Σιγά έγιναν φίλοι, άρχισαν να πηγαίνουν μαζί σε αθλητικούς αγώνες και να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον. Η σχέση τους μετατράπηκε από φιλική σε ερωτική το 1991, όταν, ενώ έβλεπαν καθισμένοι στον καναπέ μια ταινία, ο Άλεν έσκυψε και τη φίλησε.
«Τότε ξεκίνησαν όλα. Υπήρχε μεγάλη έλξη μεταξύ μας, ήμασταν σαν δύο μαγνήτες», λέει σήμερα η Πρεβίν.
Ο παράνομος δεσμός συνεχίστηκε για μήνες, με τους δύο εραστές να μη θέλουν να παραδεχτούν την αλήθεια στη Φάροου, πιστεύοντας ότι «ήταν ένας πρόσκαιρος έρωτας τον οποίον θα ξεπερνούσαν». Ωστόσο, η απροσεξία του Άλεν, ο οποίος άφησε αφύλαχτες ορισμένες γυμνές φωτογραφίες της ερωμένης του, έγιναν αιτία να αποκαλυφθεί ο δεσμός με τον χειρότερο τρόπο. Η Φάροου έπαθε υστερία και μίσησε με πάθος τον πρώην σύντροφό της και την θετή της κόρη, ξεγράφοντάς και τους δύο από τη ζωή της. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1997 και εξακολουθούν να είναι μαζί ακόμα και σήμερα. 
Την ίδια χρονιά, η άλλη κόρη της Φάροου διατύπωσε για πρώτη φορά τις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος του Άλεν, τις οποίες η Σουν Γι πιστεύει ότι τις «φύτεψε» στο μυαλό του κοριτσιού η μητέρα της, για να εκδικηθεί τον πρώην της. Πρόσφατα, η ιστορία αυτή έχει επανέλθει στο προσκλήνιο, κάτι που προκαλεί οργή στην Σουν Γι. «Η Φάροου εκμεταλλεύεται το κίνημα MeToo και περιφέρει ξανά την Ντίλαν ως θύμα. Μια ολόκληρη γενιά ακούει ξανά αυτήν την ιστορία τελείως διαστρεβλωμένη» λέει η 47χρονη, εξηγώντας ότι αυτός ήταν ο λόγος που θέλησε να αποκαλύψει την αλήθεια για τη μητέρα της.