ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιώνυμο αδίκημα οι επιθέσεις τύπου Ρουβίκωνα, προτείνει ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων

Να μετατραπούν σε ιδιώνυμο αδίκημα οι επιθέσεις και οι βανδαλισμοί σε δημόσια κτίρια ζήτησε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, με αφορμή την επίθεση Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν.

«Δεν μου άρεσε η εικόνα του φύλακα με το φανελάκι, αλλά ας εξετάσουμε το γεγονός ότι ήταν σε αλλαγή βάρδιας, που φαίνεται ότι το γνώριζε ο Ρουβίκωνας» είπε στον xfm 9,43 ο κ. Καλλιακμάνης. Τόνισε επίσης «πως αυτός ο τρόπος φύλαξης των κτιρίων, τμημάτων, πρεσβειών, δεν ενδείκνυται. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να αντιμετωπίσει δεκάδες» προτείνοντας «να φυλάσσουν οι αστυνομικοί μέσα στα κτίρια και όχι έξω σε σκοπιές».

Αναφορικά με τις επικρίσεις που δέχεται η ΕΛΑΣ απάντησε: « Η αστυνομία πρέπει να ασχοληθεί με τον πολίτη και όχι να κυνηγάει τον «Ρουβίκωνα». Εχουν συλληφθεί μέλη του Ρουβίκωνα. Αλλά αφήνονται ελεύθεροι. Στο χέρι τους να νομοθετήσουν» για να προσθέσει: «Πρέπει να θεσπιστεί ιδιώνυμο αδίκημα για τέτοιου είδους επιθέσεις. Να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και από πλημμέλημα να μετατραπεί σε κακούργημα ο βανδαλισμός σε δημόσιο κτίριο ώστε να επιβάλλονται σκληρότερες τιμωρίες».

iefimerida.gr