ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοτωμός ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των συντάξεων.

Ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, δήλωσε πως στην κυβέρνηση δεν πρέπει «ούτε να το διανοηθούν να προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες», για το θέμα της μείωσης των συντάξεων.

Βρούτσης: Μη διανοηθούν να προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες

Η όποια συμφωνία για τη μη περικοπή των συντάξεων θα πρέπει να είναι προϊόν διμερούς συμφωνίας και όχι μονομερούς, τόνισε σε δηλώσεις του στον News 24/7. «Ούτε να το διανοηθούν να προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούν να δοθούν συντάξεις αφού είμαστε εκτός αγορών. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι το μαχαίρι θα πάει πιο βαθιά» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την πρόταση είσπραξης του ΕΝΦΙΑ μέσω των Δήμων δήλωσε: «Δεν συμπέσαμε με τον Τσίπρα στον ΕΝΦΙΑ. Είναι τελείως διαφορετική η προσέγγιση της ΝΔ» και καταλόγισε στην κυβέρνηση οικονομική εξόντωση της μεσαίας τάξης.

«Οι συντελεστές βαρύτητας θα προσδιορίσουν το ύψος του ποσού που θα εισπράττουν οι Δήμοι και θα διαμορφώσουν τα δεδομένα για τον ΕΝΦΙΑ με βάση γεωγραφικά κ.ά. κριτήρια» είπε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα συνταγματικότητας για την πρόταση της ΝΔ. «Εάν έχουμε νομοθετήσει το 2019, η μεταφορά στους Δήμους μπορεί να ισχύσει από το 2020» εξήγησε ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά με το ασφαλιστικό επανέλαβε την πρόταση για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου αν και όπως επεσήμανε αυτό το έχει κάνει ήδη ο κ. Τσίπρας με τις εξαγγελίες που έκανε στη ΔΕΘ.

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτική η στάση της ΝΔ

Απαντώντας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σχολιάζει τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση, αναφέροντας πως «η Νέα Δημοκρατία κοροϊδεύει απροκάλυπτα τους πολίτες» και τονίζει πως «Και η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι η κατάθεση της τροπολογίας για τις συντάξεις από την Κ.Ο. της ΝΔ τον περασμένο Ιούλιο δεν ήταν τίποτε άλλο παρά επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

«Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρύψει ούτε την υποκριτική της έγνοια για την κοινωνία, ούτε την αγάπη της προς το ΔΝΤ. Μόλις πριν από δύο μήνες, κατέθεσαν τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων. Σήμερα, ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, δήλωσε πως στην κυβέρνηση δεν πρέπει «ούτε να το διανοηθούν να προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες», αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι πλέον σαφές ότι το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη και ο ίδιος προσωπικά κοροϊδεύουν απροκάλυπτα τους πολίτες. Και η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι η κατάθεση της τροπολογίας για τις συντάξεις από την Κ.Ο. της ΝΔ τον περασμένο Ιούλιο δεν ήταν τίποτε άλλο παρά επικοινωνιακό πυροτέχνημα», καταλήγει η ανακοίνωση.

iefimerida.gr