GOOGLE NEWS

Στο αστυνομικό τμήμα οι δημοσιογράφοι – Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης – Τι απαντούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων βρέθηκαν ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία και να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. 

Νωρίτερα είχαν μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών όπου παρουσιάστηκαν αυτοβούλως, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί  την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για  επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού.  

Ανακοίνωση για τη σύλληψη των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», εξέδωσε και το Ποτάμι κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι με τις μεθόδους της θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα.

«Η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται. Ο κ. Καμμένος για μια ακόμη φόρα απαντά στην κριτική, με διώξεις και αυτόφωρα εναντίον των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αυτή τη φορά» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Απαντώντας στις αντιδράσεις, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζουν: «Η κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του «τυποκτόνου νόμου» έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων. Η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες».