MEDIA

Το cash rebate φέρνει όλο και περισσότερες ξένες παραγωγές στην Ελλάδα!

Η επιτυχημένη βρετανική τηλεοπτική σειρά «The Durrells» γινεται με φόντο την Κέρκυρα και το Ιόνιο Πέλαγος από τις πρώτες παραγωγές που ωφελούνται από την ενεργοποίηση του χρηματοοικονομικού κινήτρου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης cash rebate (επιστροφή φόρου)

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κρίστοφερ Χολ, παραγωγός του δημοφιλούς σίριαλ, γιος του σκηνοθέτη Σερ Πίτερ Χολ και της ηθοποιού Λέσλι Καρόν, η οποία έχει εμφανιστεί σε επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς, τόνισε ότι ήταν εκείνος που επέμεινε με πάθος να γίνουν τα γυρίσματα στην Κέρκυρα.

Στο νησί του Ιονίου αποφάσισε να εγκατασταθεί το 1935 επιδιώκοντας επειγόντως αλλαγή η οικογένεια Durrell από την Αγγλία.

Η σειρά, που είναι βασισμένη στην αυτοβιογραφική τριλογία της Κέρκυρας του Τζέραλντ Ντάρελ, προβάλλει πτυχές της οικογενειακής ζωής που όλοι αναγνωρίζουμε και απεικόνιση της παιδικής ηλικίας με ευχάριστες αναμνήσεις.

Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με το καλό σενάριο, τις ερμηνείες και την ειδυλλιακή Κέρκυρα έδωσαν το «εισιτήριο» της επιτυχίας, εκτιμά ο Χολ, ο οποίος προβλέπει ένα πολύ λαμπρό οπτικοακουστικό μέλλον για την Ελλάδα.

«Οποιαδήποτε χώρα μπορεί να γίνει ανταγωνιστική και πιο φιλικός προορισμός για κινηματογραφικές παραγωγές εφ' όσον θέτει σε ισχύ cash rebate. Αυτό είναι το βασικό σημείο εκκίνησης. Όταν προσθέτεις τον πλούτο σπουδαίων ιστοριών, ταλέντο και θαυμάσιες τοποθεσίες, τις οποίες βρίσκει κάποιος στην Ελλάδα τότε η επιτυχία είναι βέβαιη. Προβλέπω ένα πολύ λαμπρό οπτικοακουστικό μέλλον για την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ενθαρρύνω τους συναδέλφους μου να έρχονται στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, η εμπειρία μου δουλεύοντας στη χώρα ήταν τόσο καλή. Οι συντελεστές και το συνεργείο της σειράς «The Durrells» μου ζητούν συνεχώς να βρω ένα άλλο project στην Ελλάδα. Όλοι θέλουν να επιστρέψουν» σημείωσε ο Βρετανός παραγωγός.