ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Άγρια επίθεση στη διάσημη δημιουργό – Της έφτιαξε το πορτραίτο και τη χτύπησε με αυτό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτες είναι οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα από την άγρια επίθεση που δέχτηκε από έναν άντρα η διάσημη performance artist, Μαρίνα Αμπράμοβιτς, κατά τη διάρκεια ρετροσπεκτίβας αφιερωμένης στα έργα της σε μουσείο της Φλωρεντίας.
Ο άνδρας που επιτέθηκε στην παγκόσμιας φήμης καλλιτέχνιδα από τη Σερβία χρησιμοποίησε ένα κάδρο, με το οποίο την χτύπησε στο κεφάλι, την ώρα που στεκόταν στον προαύλιο χώρο του Παλάτσο Στρότζι. Στη συνέχεια ο δράστης συνελήφθη από την τοπική αστυνομία. 
Με ανάρτησή του, ο διευθυντής του μουσείου, Αρτούρο Γκαλανσίνο, διαβεβαίωσε το κοινό ότι η καλλιτέχνιδα είναι καλά μετά την επίθεση.
Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το κάδρο που χρησιμοποίησε ο δράστης – του οποίου το όνομα δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί – ήταν ένα πορτραίτο της ίδιας της καλλιτέχνιδας που είχε φιλοτεχνήσει το ίδιος. 
Η Αμπράμοβιτς, που χρησιμοποιεί συχνά το σώμα της ως μέσο έκφρασης στην τέχνη της, ήθελε να μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο στον άνδρα για να τον ρωτήσει τα αίτια πίσω από την πράξη του, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο επιμελητής της έκθεσης.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα κίνητρα του δράστη. Πάντως, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο επίδοξος καλλιτέχνης απασχολεί τις Αρχές, αφού σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις έχει ξεγυμνωθεί σε δημόσιους χώρους, στο πλαίσιο της δικής του «performance art».