ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μηνύματα που έστειλε ο Τσίπρας από το βήμα του «Concordia» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μήνυμα για την ασφάλεια στα Βαλκάνια, αλλά και για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της ετήσιας συνόδου του «Concordia», στη Νέα Υόρκη.

 

Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι «η κρίση των προσφύγων δεν είναι πρόβλημα για μία ή δύο χώρες». «Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί κοινή πολιτική για να αντιμετωπιστεί, με σεβασμό στους ανθρώπους που είναι ευάλωτοι» έσπευσε να προσθέσει.

 

Όσον αφορά στη συμφωνία με τα Σκόπια, διαμήνυσε ότι «αναλάβαμε την ευθύνη για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και να καταστήσουμε τα Βαλκάνια μία ήρεμη και ασφαλή την περιοχή της Ευρώπης».

 

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις οικονομικές εξελίξεις, κάνοντας ειδική μνεία στη νέα γενιά, η οποία «αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας». «Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να εμπιστευτούμε το μέλλον σ' εκείνους που μπορούν να το φανταστούν» επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ «εγγυήθηκε» ότι θα πράξει ό,τι «περνάει από το χέρι» του για να εξασφαλίσει ότι «η γενιά αυτή δεν θα καταλήξει ως χαμένη γενιά». 

 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο παρελθόν, κάνοντας λόγο για ένα καθεστώς, το οποίο αρνείται «πεισματικά κάθε ευθύνη για τα σφάλματα των περασμένων ετών». «Προσπαθούν να μας κρατήσουν στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να λυγίσουμε» συμπλήρωσε, ενώ κατήγγειλε ότι «χτίζουν κολοσσιαίους μηχανισμούς παραγωγής ψεύτικων ειδήσεων και προπαγάνδας, με στόχο να εξαπατήσουν τους πολίτες».