GOOGLE NEWS

Γιατί ο απαγωγέας των παιδιών δεν έπεισε τις αρχές πως το έκανε για λύτρα!

Οχτώ ώρες κράτησε το πρωτοφανές για την Κύπρο θρίλερ της απαγωγής των δύο 11χρονων. 

 

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 07:30 το πρωί της Τρίτης όταν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας άνδρας πλησίασε μια παρέα παιδιών μέσα στην αυλή του σχολείου τους στη Λάρνακα και λέγοντάς τους ότι ήταν ο νέος τους δάσκαλος τα έπεισε να τον ακολουθήσουν.

 

Έκτοτε και για τις επόμενες δυο ώρες, τα ίχνη των δύο παιδιών αγνοούνταν. 

 

Γρήγορα στη δημοσιότητα δόθηκε η περιγραφή του δράστη και χάρη στην αυξημένη παρατηρητικότητα ενός πολίτη η αστυνομία οδηγήθηκε γρήγορα στον εντοπισμό των παιδιών.

 

Ο 35χρονος Γιώργος Νικολάου υποστήριξε στις αρχές ότι απήγαγε τα δυο παιδιά για να ζητήσει λύτρα. 

 

Η εξήγησή του αυτή, όμως, δεν έγινε πιστευτή από τους ανακριτές οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.

 

Τα δύο αγοράκια που απήχθησαν ήταν φίλοι, τόσο στο σχολείο, όσο και εκτός σχολείου, ενώ ο πατέρας του ενός, είναι γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και η μητέρα του δεύτερου είναι η νοσοκόμα του γιατρού.

 

Επίσης ακόμα ένα από τα παιδάκια που προσεγγίστηκαν από τον δράστη είναι εγγονάκι γνωστής γιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

 

Η σύμπτωση αυτή αποτέλεσε γρίφο για τους ανακριτές, οι οποίοι προσπαθούσαν να τοποθετήσουν τα κομμάτια του παζλ, έτσι ώστε να διαπιστώσουν κατά πόσο τα κίνητρα του δράστη σχετίζονταν με την επαγγελματική δραστηριότητα των γονιών των παιδιών και κατά πόσο λειτουργούσε με σκοπό.