ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιους «στέλνει» στη δικαιοσύνη ο Λεβέντης

Η «Ένωση Κεντρώων δεν θα αφήσει να διαπραχθεί το έγκλημα της παράδοσης του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια» δήλωσε σε αποψινή εκδήλωση του κόμματός του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Κατηγόρησε μάλιστα την ΝΔ ότι δεν έχει ξεκάθαρη θέση και πατάει σε δύο βάρκες. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμφωνεί με το όνομα Μακεδονία και διαχωρίζει τη θέση του μόνο στη γλώσσα και την εθνότητα» ανέφερε.

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ακόμη ότι «θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη όσοι υπέγραψαν τη συμφωνία των Πρεσπών».

«Η Ένωση Κεντρώων» είπε, «θεωρεί ότι το όνομα της Μακεδονίας γεννά από μόνο του αλυτρωτισμό» και σχολιάζοντας το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα, είπε πως «όσοι απείχαν, δεν διαφωνούν απλά με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θέλουν τη Θεσσαλονίκη, έχοντας πάντα στο μυαλό τους τη μεγάλη 'Μακεδονία του Αιγαίου'».

Ο κ. Λεβέντης σχολίασε ακόμη την πτώση των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο λέγοντας ότι «τώρα η κυβέρνηση βλέπει πρόβλημα στην οικονομία» και κάλεσε όλα τα κόμματα να συνεννοηθούν για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Για τις συντάξεις, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έκοψαν τις συντάξεις και τώρα ζητούν να καταργηθεί το μέτρο που ψήφισε η κυβέρνηση».

Για τα κόκκινα δάνεια, ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης σημείωσε ότι «η Ένωση Κεντρώων ζητά εξάμηνη παράταση για τους δανειολήπτες που θέλουν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, σε ποσοστά ίσα με εκείνα που αγοράζουν τα funds. Θα μπούμε εμπόδιο στο έγκλημα που πάει να γίνει με τα κόκκινα δάνεια» προειδοποίησε.

Τέλος, αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι στους μεγάλους δήμους θα κατεβάσει υποψηφίους του κόμματός του και πως δεν θα στηρίξει υποψηφίους που έχουν «χρίσματα».