ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ναρκοθετούν την αυριανή κυβέρνηση

Σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση για οικονομία, Σκοπιανό, τράπεζες και μεταναστευτικό, αλλά και κάλεσμα σε ψηφοφόρους από όλους τους πολιτικούς χώρους να στηρίξουν τη ΝΔ στην προσπάθεια «να πάμε όλοι μαζί σε ένα καλύτερο μέλλον», από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ομιλία του στην Πρέβεζα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την ολοκλήρωση της περιοδείας του σε Άρτα και Πρέβεζα, έδωσε το μήνυμα του και προς την κυβέρνηση, δείχνοντας ότι γνωρίζει ποιες κινήσεις του Μαξίμου αποτελούν επιχείρηση ναρκοθέτησης της δικής του διακυβέρνησης μετά από νίκη της ΝΔ στις εκλογές. «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποχωρούν, αλλά δεν υποχωρούν. Πάνε να μετατρέψουν τα ερείπια που δημιούργησαν σε παγίδες για το αύριο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «Πάνε ξανά να διχάσουν, πάνε πάλι να δώσουν ψεύτικες υποσχέσεις. Πάνε να ρίξουν λάσπη – όπως πάντα. Αλλά εμείς σε όλα αυτά δεν θα πάμε μαζί τους. Γιατί έχουμε τη δύναμη να μην τους ακολουθήσουμε».

Για τους κλυδωνισμούς που βιώνουν οι τράπεζες, ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού ανέφερε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 96% η αξία τους, εξέφρασε την ανησυχία για την πορεία της πραγματικής οικονομίας. «Και τώρα μπορούμε να αισθανόμαστε πολύ καλά, γιατί την εποπτεία των τραπεζών ανέλαβε ο κ. Φλαμπουράρης, να κοιμόμαστε ήσυχοι. Για να κάνει, άραγε, τι; Ένα, όμως, είναι το βέβαιο: τα πιστωτικά ιδρύματα δεν έχουν ρευστότητα ώστε να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη. Κι αυτό είναι μία πληγή, που άνοιξε η κυβέρνηση στην καρδιά της πραγματικής οικονομίας», σημείωσε.

Αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια, τα οποία ξεπερνούν τα 110 δις, με 6 στα 10 να είναι επιχειρηματικά και 3 στα 10 στεγαστικά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για την ανάγκη μιας ριζοσπαστικής λύσης, παρουσιάζοντας την πρόταση της ΝΔ. «Κίνηση πρώτη, η τολμηρή διαγραφή χρεών που αφορούν πτωχευμένες επιχειρήσεις και «κουφάρια» δεκαετιών, οι οφειλές των οποίων μόνο θεωρητικά υπολογίζονται.  Κίνηση δεύτερη, η ένταξη των εισπράξιμων οφειλών σε 120 δόσεις σε δύο μέρη, το ένα εκ των οποίων παγώνει μέχρι την αποπληρωμή της τελευταίας ρυθμισμένης δόσης. Με ελάχιστη δόση τα 20 Ευρώ. Κίνηση τρίτη, αναγκαστικά μέτρα κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών. Κίνηση τέταρτη, επίλυση-εξπρές των 250.000 εκκρεμών υποθέσεων από Μηχανισμό Επίλυσης Διαφορών, με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό».

Στο θέμα του Σκοπιανού μίλησε για «ένοχη βιασύνη του κ. Τσίπρα να κλείσει όπως-όπως, για να μην πω όσο-όσο το θέμα, πριν έλθει στην εξουσία η Ν.Δ» και τόνισε ότι, «Εμείς δεν συνυπογράφουμε μία τέτοια εθνική ήττα. Δίνουμε μάχη για να αρθούν τα μέχρι τώρα αρνητικά τετελεσμένα. Και, οπλισμένοι με πατριωτικό ρεαλισμό, ξαναπιάνουμε σωστά το νήμα του Σκοπιανού από την αρχή».

«Πήραν 1,6 δις από την Ευρώπη και τώρα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης – το γνωστό OLAF– ψάχνει να βρει πού πήγαν τα λεφτά. Δηλαδή ποιος τα πήρε. Και ευτυχώς σήμερα κινητοποιήθηκε η ελληνική Δικαιοσύνη. Να δούμε ποιος τα πήρε», είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για το μεταναστευτικό και την κακοδιαχείριση των κονδυλίων που πήρε η κυβέρνηση από την ΕΕ. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι, «Την τραγωδία της Μόριας δεν θα την αφήσουμε να ξεχαστεί. Γιατί φανερώνει τον κυνισμό μιας κυβέρνησης που πρώτα έκανε σα να μην υπάρχουν τα θαλάσσια σύνορα και μετά κουρέλιασε στην πράξη το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, επιφυλάσσοντας στους πρόσφυγες την πιο απάνθρωπη μεταχείριση». 

πηγή: iefimerida.gr