ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Αγοραστός: «Να συμμετέχουν οι Περιφέρειες στην λήψη αποφάσεων της ΕΕ»

Nομοθετικές εξουσίες και συμμετοχή των Περιφερειών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας , Κώστας Αγοραστός.

Συγκεκριμένα, ανέφερε την εν λόγω άποψη μιλώντας στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες, που είχε ως αντικείμενο το μέλλον της Ευρώπης. Στην παρέμβασή του, ο κ. Αγοραστός, υποστήριξε ότι η συμμετοχή αυτή των Περιφερειών θα ενισχύσει τον δημοκρατικό έλεγχο και τη λογοδοσία .Επίσης θα μειώσει το χάσμα που παρατηρείται σήμερα μεταξύ αυτών που λαμβάνουν τις αποφάσεις στην ΕΕ και των πολιτών.

«Αναμφίβολα, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι χρειάζονται την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η ΕΕ χρειάζεται τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Ισχυρές Περιφερειακές και Τοπικές Αρχές συνεπάγονται και ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση», επισήμανε ο κ. Αγοραστός , τονίζοντας ότι « ο συγκεντρωτισμός είναι απολίθωμα του παρελθόντος».

Ο κ. Αγοραστός είχε και τετ α τετ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος και μίλησε στη συνεδρίαση.

Πηγή: ΑΠΕ