ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξυδάκης: Ο κ. Καμμένος κάνει ζημιά στην κυβέρνηση

Νέες αντιδράσεις υπήρξαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου περί plan B.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, είπε πως «Ο κ. Πάνος Καμμένος κάνει ζημιά στην κυβέρνηση αλλά και στην εθνική προσπάθεια για τη διπλωματική αναβάθμιση της χώρας, για να ξαναστήσουμε μια χώρα με υγιή διοίκηση και έναν παραγωγικό ιστό που θα κρατάει τα παιδιά μας εδώ και δεν θα περιπέσει η πατρίδα μας σε δημογραφικό μαρασμό».

«Είναι κάποιες ενέργειες που αν τις κάνεις χωρίς θεσμικό τρόπο ενώ έχεις θεσμικό ρόλο, τότε δυσκολεύεται να σε πάρει ο ξένος συνομιλητής σου σοβαρά. Όταν θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και ασφάλειας τα συναρτάς με το δικό σου πολιτικό μέλλον μπορεί να διολισθήσεις σε ένα θεσμικό άτοπο» πρόσθεσε ο κ. Ξυδάκης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «οι προτάσεις Καμμένου "ξεπερνούν το χρονικό ορίζοντα οποιασδήποτε θητείας αιρετού. Εκπνέει η κοινοβουλευτική περίοδος υπάρχει πίεση και άγχος. Το πράγμα γίνεται δύσκολο όταν αυτό το άγχος οδηγεί σε συμπεριφορές που φτάνουν στα όρια έλλειψης θεσμικής κομψότητας. Ο κ. Καμμένος παρενέβη σε θέματα που είναι ευθύνη του πρωθυπουργού. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του για να σας πω τι θέλει να κάνει. Έχει διαμηνυθεί από τον Πρωθυπουργό ότι μπορεί να βρεθεί πλειοψηφία στη Βουλή για να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών και για να συνεχίσει η κυβέρνηση. Είμαστε τακτικοί σύμμαχοι, είναι ένα εργαλείο δεδηλωμένης αυτή η συμμαχία, αν ο ένας εταίρος θεωρεί ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι αυτής της συμμαχίας μπορεί να φύγει και ο άλλος εταίρος μπορεί να συνεχίσει. Η πολιτική είναι πάντα πόκερ αλλά είναι μερικά πράγματα που δεν τα παίζεις. Δεν πέφτουν οι κυβερνήσεις για μεγάλα εθνικά θέματα, τότε διαμορφώνονται άλλες συναινέσεις».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι κλείνει η ιστορική περίοδος που υπαγόρευσε τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και ότι δεν συντρέχουν πια οι λόγοι που την επέβαλαν το 2015. «Αν θέλεις να βοηθήσεις τη Συμφωνία των Πρεσπών βοηθάς για λίγο και την κυβέρνηση» είπε Ο Κ. Ξυδάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές του Ποταμιού ενώ προειδοποίησε τον Π. Καμμένο ότι «προσπαθώντας να αποδυναμώσεις την κυβέρνηση μπορεί τελικά να την δυναμώσεις».