ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η αγωνιστική ομάδα της ESM, σε συνεργασία με τη Nissan, επιδιώκει να επαναλάβει τη νίκη στο Petit Le Mans.

H ESM που τροφοδοτείται από το κινητήριο σύνολο της Nissan, θα επιδιώξει να επαναλάβει την νίκη της στο Petit Le Mans αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος IMSA WeatherTech SportsCar – Petit Le Mans,  στην πίστα του Road Atlanta.

Πέρυσι, οι Ryan Dalziel και Scott Sharp  που βρέθηκαν στη δεύτερη θέση της κανονικής σεζόν και σε συνεργασία με το Brendon Hartley, κατέλαβαν το πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου, μετά από έναν εντυπωσιακό αγώνα 10 ωρών. Το No. 22 αυτοκίνητο των Pipo Derani, Johannes van Overbeek και Bruno Senna βρέθηκε στην τέταρτη θέση.

Η ομάδα κατευθύνεται με ακμαίο ηθικό στον αγώνα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, με το Νο. 22 να έχει κερδίσει τον προηγούμενο γύρο του  WeatherTech Raceway στην Laguna Seca. Επιπλέον, η ομάδα No. 22 με τον συνοδηγό στο Petit Le Mans Timo Bernhard, έχει ένα επιπλέον κίνητρο για νίκη, καθώς ο Johannes van Overbeek ανακοίνωσε  ότι θα αποσυρθεί από τους επαγγελματικούς αγώνες, στο τέλος της σεζόν.

"Επειδή αυτός είναι ο τελευταίος αγώνας της επαγγελματικής μου καριέρας, αδημονώ να τον απολαύσω με όλη μου την εμπειρία", δήλωσε ο van Overbeek. "Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι θα είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί φέτος,  όσο και πέρυσι."

Καθώς εδώ και καιρό ο van Overbeek  αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στην ιστορία του Αμερικανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, ένας  νέος  οδηγός θα κάνει το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ με την ομάδα ESM. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος Norman Nato θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον  Dalziel και τον Sharp με το Νο.2, στο Road Atlanta. O Nato έχει πλούσια αγωνιστική εμπειρία στην Ευρώπη και επί του παρόντος κατέχει την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Mans.

"Είναι πάντα ωραίο το συναίσθημα όταν αγωνίζεσαι  σε έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες στις ΗΠΑ, αλλά είναι ακόμα πιο όμορφο να γνωρίζεις ότι το κάνεις σε συνεργασία με μια νικηφόρα ομάδα”, δήλωσε ο Nato. "Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι στις Η.Π.Α., αλλά αυτή η χρονιά είναι πραγματικά επιτυχημένη για μένα στην Ευρώπη, γεγονός που  μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για να μπω απευθείας στον ρυθμό των πρωτοπόρων”.