ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κεραυνοί» Φίλη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Όσα είπε για ΕΡΤ και Καμμένο

Σε τρία βασικά ζητήματα που καλείται να λύσει το κόμμα και η κυβέρνηση αναφέρθηκε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Σε συνέχεια της σφοδρής κριτικής που έχει ασκήσει στην ΕΡΤ, άρα εμμέσως και στον προϊστάμενό της, Ν. Παππά, ο κ. Φίλης επανέλαβε τη μέχρι σήμερα κριτική του τονίζοντας ότι το θέμα της ΕΡΤ είναι κομβικό, ότι μέσα σε ενάμιση χρόνο ζήτησε τέσσερις φορές να συζητηθεί εντός του κόμματος και αναβλήθηκε και τις τέσσερις, πως το θέμα κοχλάζει καθώς και ότι "θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά. Ο Σαμαράς έχασε και από το κλείσιμο της ΕΡΤ".

Αντιπαρήλθε για ακόμη μια φορά τις αιχμές που είχε αφήσει ο Νίκος Παππάς ότι ταυτίζεται η κριτική του με τον Κ. Μητσοτάκη και, αναφερόμενος σε σχετικό ψήφισμα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, είπε ότι δεν είναι νεοδημοκράτες όσοι άνθρωποι ανησυχούν.

Πρόβλημα ο Καμμένος

Παράλληλα ο κ. Φίλης είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Πάνο Καμμένο, το οποίο προσπαθεί το κόμμα να μη συζητά, λέγοντας ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ "νομίζει ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαββίδη στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί". Στο ίδιο πλαίσιο κάλεσε την Κεντρική Επιτροπή να λάβει τα μέτρα της για να μπορέσει η κυβέρνηση να συνεχίσει ανεμπόδιστα το έργο της.

Έχουμε πρόβλημα ήθους και ύφους

Ο κ. Φίλης, αφού είπε ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα και ο πολίτης είναι μια ειλικρινή καταγραφή του τι πέτυχε και τι δεν πέτυχε η κυβέρνηση, τόνισε ότι αντίπαλος είναι το "ύφος και το ήθος της αριστερής διακυβέρνησης", σημειώνοντας μάλιστα ότι "μοιάζουμε ολοένα με τους προηγούμενους".

Εν κατακλείδι, ζήτησε την πραγματοποίηση προγραμματικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

capital.gr