GOOGLE NEWS

Να ψηφίσουν για τα παιδιά τους κάλεσε τους αναποφάσιστους της αντιπολίτευσης ο Ζάεφ!

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση και απευθυνόμενος ιδιαίτερα σε εκείνους που εμφανίζονται αναποφάσιστοι είπε χαρακτηριστικά «Κοιτάξτε το μέλλον, το μέλλον των παιδιών σας. Η θέληση των πολιτών είναι η χώρα να προχωρήσει μπροστά».

 

Στη συνέχεια διεμήνυσε πως αν δεν γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές και άρα απορριφθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, η ΠΓΔΜ θα απομονωθεί και θα επαναφέρει τα τραυματικά χρόνια.

 

«Πρέπει να αποφασίσετε αν θα κερδίσουμε πολλά ή θα χάσουμε πολλά» είπε ο Ζάεφ, σημειώνοντας πως η ψήφος για ένα ευρωπαϊκό μέλλον θα οδηγήσει την ΠΓΔΜ προς την πλήρη ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

 

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε και στις εικόνες ντροπής της 27ης Απριλίου και τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τότε στη Βουλή (σ.σ. είχε τραυματιστεί ο ίδιος). Οι διχόνοια πρέπει να σταματήσει, είπε. «Αυτή είναι μια ευκαιρία να συγχωρέσουμε τους εαυτούς μας. Ας δώσουμε τα χέρια», είπε ο Ζάεφ, τονίζοντας πως αν οι πολιτικοί δεν συμφιλιωθούν, δεν θα συμφιλιωθεί ούτε ο λαός.

 

Η πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για αλλαγή του Συντάγματος φέρεται να υποστηρίζεται από 72 βουλευτές και για να εξασφαλιστεί πλειοψηφία δύο τρίτων χρειάζεται η συγκατάθεση οχτώ βουλευτών του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού, του οποίου ηγείται το VMRO-DPMNE, το οποίο διαθέτει 48 έδρες στη Βουλή.

 

Σε περίπτωση που η πρόταση αυτή της κυβέρνησης δεν συγκεντρώσει πλειοψηφία δύο τρίτων, τότε ο πρωθυπουργός της χώρας, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, θα προτείνει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.