ΔΙΕΘΝΗ

Ο «πατέρας» του Game of Thrones αποκαλύπτει ποιος ήρωας του θυμίζει τον Τραμπ!

Ο Ρ.Ρ. Μάρτιν,  συγγραφέας των βιβλίων στα οποία βασίστηκε η σειρά Game of Thrones  ερωτάται συχνά αν υπάρχουν πρόσωπα στην πραγματική πολιτική ζωή που έχουν εμπνεύσει ή τού θυμίζουν τους ήρωες του. 

Μάλιστα, δημοσιογράφος των New York Times, ο οποίος μίλησε πρόσφατα με τον Μάρτιν, αποφάσισε να γίνει πιο συγκεκριμένος και τον ρώτησε ευθέως ποιος από τους περίπλοκους χαρακτήρες του GoT πιστεύει ότι μοιάζει περισσότερο με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η απάντησή του μπορεί να μην αρέσει στον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά αν μη τι άλλο είναι επαρκώς δικαιολογημένη: «Από την εποχή ακόμα της προεκλογικής του εκστρατείας έλεγα ότι μου θυμίζει περισσότερο τον Τζόφρι (Μπαράθεον). Έχουν το ίδιο επίπεδο συναισθηματικής ωριμότητας. Και ο Τζόφρι απολαμβάνει να υπενθυμίζει σε όλους ότι είναι βασιλιάς. Νομίζει ότι αυτό του δίνει το ελεύθερο να κάνει οτιδήποτε. Εμείς δεν είμαστε απόλυτη μοναρχία, όπως το Βασίλειο του Γουέστερος. Είμαστε συνταγματική δημοκρατία. Ο Τραμπ όμως φαίνεται να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό. Νομίζει ότι η προεδρία του δίνει την δύναμη να κάνει τα πάντα. Υπό αυτή την έννοια ναι, ο Τζόφρι είναι ο Τραμπ».