ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή: Τι είναι ο αεροχείμαρρος που θα «χτυπήσει» την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα

Τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν τον πολικής προέλευσης αεροχείμαρρο να φέρνει εξαιρετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες μέχρι και στα πεδινά τμήματα της Ελλάδας, ενώ όλα δείχνουν ότι αυτή η κακοκαιρία θα προκαλέσει και τις πρώτες σοβαρές χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της χώρας.

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η περίοδος της… ζέστης που ταλαιπωρεί ολόκληρη την Ευρώπη, αναμένεται να δώσει τη θέση της στην πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή, που όλα δείχνουν πως θα φτάσει και στην Ελλάδα.

Μάλιστα, τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν τον πολικής προέλευσης αεροχείμαρρο να φέρνει εξαιρετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες μέχρι και στα πεδινά τμήματα της Ελλάδας, ενώ όλα δείχνουν ότι αυτή η κακοκαιρία θα προκαλέσει και τις πρώτες σοβαρές χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της χώρας.

Η αλλαγή στις καιρικές συνθήκες που θα απασχολήσει και την Ελλάδα, αναμένεται να ξεκινήσει από τις 23 Οκτωβρίου από τη βόρεια Ευρώπη, όπου θα δεχτεί την πρώτη φετινή -καλά οργανωμένη- ψυχρή εισβολή. Το κρύο από την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου θα «κατηφορίσει» προς τα Βαλκάνια και η Ελλάδα θα έχει -αν επιβεβαιωθούν τα σημερινά στοιχεία- την… τιμητική της και στις 26 Οκτωβρίου, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου θα επικρατεί δριμύ ψύχος σε πολλές περιοχές της χώρας, το οποίο θα διατηρηθεί και το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

Μέχρι την ψυχρή επιδρομή πάντως, θα έχουμε αρκετές βροχές. Από το Σάββατο στη Μακεδονία και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά Δευτέρα και Τρίτη αναμένονται και καταιγίδες σε όλη τη χώρα.

πηγή tanea.gr