ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζάεφ: Απόλυτα προσηλωμένος στη Συμφωνία των Πρεσπών

Απόλυτα προσηλωμένος στη Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, ερωτηθείς για το περιεχόμενο της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον κ. Τσίπρα, στον απόηχο της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.

«Με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας παραμένουμε από κοινού απόλυτα προσηλωμένοι στην προοπτική των νέων Βαλκανίων του 21ου αιώνα» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Έθεσε ως στόχο, μάλιστα, την οικοδόμηση της φιλίας, την αναβάθμιση της συνεργασίας, τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και την ευημερία των πολιτών, όπως και την ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών και των επενδύσεων.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός γνωστοποίησε παράλληλα, ότι ο κ. Τσίπρας «τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα» και ότι «παραμένει προσηλωμένος στα συμφωνηθέντα», καθώς και ότι «αναλαμβάνει το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, με στόχο να διασφαλιστεί η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Είμαι ευτυχής για την απόλυτη προσήλωση της Ελλάδας σ' αυτή τη Συμφωνία. Μπορώ να επιβεβαιώσω και τη δική μας απόλυτη προσήλωση» υπογράμμισε.

Εξέφρασε δε, την ελπίδα ότι η Βουλή της ΠΓΔΜ θα επιδείξει «θάρρος και τόλμη» και θα «σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, εγκρίνοντας και επιβεβαιώνοντας την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος».

«Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί» κατέληξε ο Ζάεφ, στέλνοντας μήνυμα στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, εν όψει της σχετικής ψηφοφορίας, κατά την οποία η κυβέρνηση αναζητάει οκτώ επιπλέον ψήφους για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών.