ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας:Όσοι προβλέπουν εκλογές να παίξουν και κανένα λόττο! – Τι είπε για την επιστολή Κοτζιά!

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε ερωτήματα δημοσιογράφων και η πρώτη ερώτηση αφορούσε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή την πιθανότητα να αναζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την παρούσα Βουλή.
«Δημοσιεύματα για εκλογές εντός διμήνου υπάρχουν εδώ και δυόμιση χρόνια. Θα συμβούλευα όσοι προβλέπουν εκλογές να παίξουν και κανένα λόττο, γιατί  οι προβλέψεις τους δεν έχουν επαληθευτεί, μπορεί να είναι πιο τυχεροί στον τζόγο» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.
Σε ερώτηση αν θα δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, όπως ο ίδιος τον προέτρεψε-προκάλεσε χθες, ο πρωθυπουργός είπε ότι όπως έχει πληροφορηθεί στο γραφείο του υπάρχει ένας κλειστός φάκελος ο οποίος έχει την ένδειξη «αυστηρά προσωπικό». «Όταν επιστρέψω είπε θα διαβάζω αυτήν την επιστολή, άλλωστε θα συναντηθώ και αύριο με τον κ. Κοτζιά. Ωστόσο δεν συνηθίζω να δίνω στη δημοσιότητα επιστολές προσωπικές και δεν θα το κάνω ούτε και τώρα. Το θέμα αυτό για εμένα είναι λήξαν» υπογράμμισε.
Συνεχίζοντας την απάντησή του προχώρησε σε προσωπικές αναφορές στον κ. Κοτζιά λέγοντας ότι αφήνει πίσω ένα πολύ σημαντικό έργο στο ΥΠΕΞ, έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη στην εξωτερική πολιτική , εφαρμόζοντας πολιτικές που μαζί σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε. 
Ο Νίκος Κοτζιάς – κατέληξε – δεν ήταν απλά ένας υπουργός και ένας συνεργάτης αλλά ήταν ανοικτό βιβλίο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής ότι θα έχω τη δυνατότητα αυτό το βιβλίο να το συμβουλεύομαι τακτικά και στο μέλλον.